TikTok, profit net de peste $3 miliarde anul trecut – Cronica de business

1. Bosch și-a încheiat anul fiscal 2019 în România cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (€436 milioane). (Profit.ro)

2. Boeing renunța la 6.000 de angajați săptămâna aceasta, pe fondul pandemiei de coronavirus, și vizează extinderea măsurii până la un procentaj de circa 10% din totalul de 160.000 de angajați la nivel global. (CNBC)

3. Volkswagen este în discuții avansate pentru preluarea a 50% din compania Anhui Jianghuai Automobile Group, care deține producătorul de mașini electrice JAC Motors. Suma plătită este de $491 milioane, iar tranzacția va fi cea mai mare din sectorul de vehicule auto din China. (Reuters)

4. Compania ByteDance, care deține aplicația TikTok, a înregistrat un profit net de peste $3 miliarde anul trecut, la încasări de $17 miliarde. ByteDance este considerată cel mai valoros startup din lume. (Bloomberg)

5. Cirque du Soleil, a cărei activitate a fost blocată de pandemia de coronavirus, va primi un ajutor de 200 de milioane de dolari din partea provinciei canadiene Quebec. (News.ro)

Bonus:

6. Fondul de investiții Pershing, condus de Bill Ackmann, și-a lichidat investiția în Berkshire Hathaway, fondul lui Warren Buffett, la mai puțin de un an de când a făcut-o. Participația valora $1 miliard la finele lui martie, din totalul de $10 miliarde în active deținute de Pershing. (Financial Times)

7. Tesla și-a redus prețurile la mașini cu sume între $2.000 și $5.000. Deși compania nu a făcut declarații pe aceasta temă, mișcarea ar putea veni pe fondul unor vânzări mai scăzute în perioada crizei. (Electrek)

8. Firma de private equity KKR, activă și în România, va investi $1 miliard pentru a construi centre de date în Europa, prin intermediul companiei Global Technical Realty. (Bloomberg)

9. Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat €3,3 miliarde de pe piețele externe. Conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial săptămâna trecută, ar fi dorit să atragă €4 miliarde. (Hotnews)

10. Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, a aprobat marţi un împrumut de €6,3 miliarde destinat producătorului auto italo-american Fiat Chrysler, care este condiţionat de obţinerea unei garanţii din partea statului. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Ministerul Turismului intenționează să apeleze la influenceri pentru publicitate în online – Cronica de Business
Industria americană de șist a avertizat că nu poate salva Europa prin aprovizionarea suplimentară cu petrol și gaze, în această iarnă – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău