Tim Cook: Coronavirusul este o “provocare” pentru Apple – Cronica de Tehnologie

1. Coronavirusul este o “provocare” pentru Apple, a declarat Tim Cook într-o întâlnire cu acționarii în care a mai spus că Apple își va deschide anul acesta magazinul online în India și va avea magazine fizice în această țară de anul viitor. (Bloomberg)

2. Lista de clienți ai Clearview AI și numărul de căutări realizate de aceștia au fost furate de un intrus. Clearview AI deține o bază imensă de imagini la care multe instituții americane de securitate apelează pentru identificarea persoanelor. (TheDailyBeast)

3. Microsoft avertizează că divizia More Personal Computing nu va atinge estimările privind veniturile din cauza coronavirusului, care a afectat aprovizionarea. (CNBC)

4. Cipurile de Wi-Fi produse de Cypress Semiconductor și Broadcom, care există în miliarde de dispozitive, sunt afectate de o vulnerabilitate care permite decriptarea datelor transferate. Aceste cipuri sunt folosite de iPhone-uri, iPad-uri, telefoane cu Android, Kindle-uri și multe altele. (ArsTechnica)

5. Un controversat program de supraveghere al NSA, care a costat $100 milioane și a accesat listele de apeluri și mesaje ale americanilor în perioada 2015 – 2019, a fost util doar pentru o singură investigație semnificativă. (NYTimes)

6. Facebook interzice reclamele legate de coronavirus care dezinformează – creează panică sau promit prevenție ori vindecare. (Profit.ro)

7. Galaxy S20 folosește un chip de securitate care izolează memoria de spațiul de stocare, creând o zonă izolată în care stochează informațiile sensibile, precum PIN-uri, parole și date legate de autentificările biometrice. (Profit.ro)

8. Platforma de jocuri online Roblox primește o finanțare de $150 milioane, fiind acum evaluată la $4 miliarde. (TechCrunch)

9. Google dezvoltă un sistem de targetare a reclamelor TV pentru și cu datele furnizate de Bouygues, al treilea cel mai mare operator de comunicații din Franța. (DigiDay)

10. Un judecător american a decis că procesul în care Ripple este acuzată că a încălcat legislația titlurilor de valoare poate continua. Ripple s-ar face vinovată de încadrarea eronată ca titlu de valoare a monedei virtuale XRP. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Startup-urile de AR/VR au atras în Q4 2021 finanțări de aproape $1.9 miliarde – Cronica de Tehnologie
Rusia a atacat infrastructura de comunicații a FBI, în 2016 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău