Toyota va lansa o nouă mașină electrică pe 17 martie – Cronica de Tehnologie

1. Oamenii de știință au creat un instrument de testare pentru COVID-19, care, cu ajutorul inteligenței artificiale, identifică corect persoanele infectate doar după felul în care sună tusea. Antrenat pe baza a peste 8.000 înregistrări audio cu pacienți care tușesc, dintre care 2.000 având COVID-19, DeepCough3D a arătat în teste o acuratețe de 98% în identificarea celor care au contractat virusul. (TheNextWeb)

2. Kia a lansat câteva imagini-teaser ale viitorului său model electric, pe care-l va numi EV6. Acesta va fi și primul construit pe noua platformă de mașini electrice, pe care Kia și Hyundai o vor folosi împreună și despre care s-a zvonit că ar fi interesată și Apple, pentru prima sa mașină electrică. (The Verge)

3. Adobe lansează o versiune de Photoshop optimizată pentru noile cipuri Apple M1, care realizează majoritatea task-urilor de 1,5 ori mai repede decât pe Mac-urile cu procesoare Intel. Adobe spune că noul Photoshop se va simți mai rapid per ansamblu, inclusiv pornirea urmând să se facă mai rapid. (The Verge)

4. Toyota va lansa o nouă mașină electrică pe 17 martie. Nu există deocamdată informații tehnice despre“X Prologue”, cum se pare că se va numi, dincolo de faptul că va fi vândută în Europa. (The Verge)

5. Apple reduce cu 20% comenzile seriei iPhone 12 pentru prima jumătate a anului, în frunte cu versiunea mini, a cărei producție a fost redusă cu 70%. Ținta Apple pentru prima parte a anului a scăzut la 75 de milioane de unități, însă targetul pentru întreg anul a fost păstrat la 230 de milioane. (News.ro)

6. Mai multe centre de date din Franța deținute de OVH, cel mai mare furnizor de hosting din Europa, au luat foc. Mai mulți clienți OVH au avut de suferit în urma incidentelor, inclusiv compania de securitate Bad Packets, producătorul de jocuri Rust și publicația eeNews Europe. (Bleeping computer)

7. Rusia a redus viteza Twitter, pentru că platforma socială nu a eliminat peste 3.000 de postări cu conținut considerat ilegal de autorități, care amenință Twitter cu blocarea, dacă continuă să ignore ordinele. Filtrul a afectat și alte domenii cu “t.co” din Rusia, precum microsoft.com, dar și site-uri guvernamentale. (Reuters)

8. Roblox a încheiat prima zi pe bursa de la New York la $69.50, după a început la $64.50, atingând o valoare de piață de $38.26 miliarde. Listarea Roblox a venit după un 2020 excelent, pe fondul pandemiei, cu $923.9 milioane venituri pentru producătorul de jocuri, în creștere cu 82% YoY. (CNBC)

9. Apple va investi în următorii trei ani peste €1 miliard în construirea European Silicon Design Center la Munchen. Compania americană va dezvolta aici cipuri 5G și alte tehnologii wireless viitoare. Noile birouri vor fi gata anul viitor și vor funcționa exclusiv pe energie regenerabilă. (Apple)

10. Facebook lansează Instagram Lite pentru Android în 170 de țări. Aplicația de doar 2MB este lipsită de anumite facilități (postarea Reels-urilor, criptarea E2E, dark mode etc), tocmai pentru a necesita mai puține resurse și trafic de date în piețele emergente. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a lansat chatbot-ul Bard în Europa, inclusiv în România – Cronica de Tehnologie
WhatsApp nu va limita funcționalitatea utilizatorilor care nu acceptă noile condiții – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău