Traficul la metrou a crescut cu aproape 15% în primele șase luni din acest an – Cronica dimineții

1. Guvernul a renunțat la planul de a introduce o acciză pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi băuturi carbogazoase, din cauza dificultăților de aplicare, au declarat surse guvernamentale. De asemenea, în urma discuțiilor de luni, impozitarea pentru microîntreprinderi ar urma să fie modificată în sensul aplicării unui sistem cu două cote de impozitare, în funcție de două praguri. (Profit.ro)

2. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că Guvernul îşi doreşte un sistem bugetar ”mai suplu şi mai eficient” şi că vor fi făcute economii prin cheltuieli directe şi indirecte. Potrivit ministrului, nu vor mai fi făcute angajări, iar şefii de birouri vor fi remuneraţi potrivit numărului persoanelor din subordine, nu al posturilor. (News.ro)

3. În această lună, pentru prima oară în ultimii 15 ani, de când a fost introdusă obligativitatea cotizării la sistemul de pensii private, randamentul mediu a depășit inflația cu un procent mai mare de 4%, în ritm anual. (Economica)

4. Traficul la metrou a crescut cu aproape 15% în primele șase luni din acest an arată datele Metrorex. Față de prima jumătate din 2019, ultimul an care nu a fost afectat de pandemie, scăderea este de 20%. (Economica)

5. Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a exclus revenirea la urne după alegerile generale anticipate neconcludente de duminică, insistând că se poate forma un nou guvern după ce coaliția sa de guvernământ a fost învinsă de Partidul Popular, conservator. (Guardian)

Din Cronica Sportivă: David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber cu cel mai bun timp din semifinale, la Campionatul Mondial de nataţie de la Fukuoka. 

6. Ucraina a devenit țara cu cele mai multe mine de război din lume. Teritoriul contaminat al Ucrainei este atât de mare încât unii experți estimează că deminarea ar dura 757 ani, pentru cele aproximativ 500 de echipe din operațiunea actuală. (WashingtonPost)

7. WSJ a publicat un material în care susține că la startul contraofensivei ucrainene oficialii militari occidentali știau că Kievul nu avea toată pregătirea sau armele – de la obuze la avioane de război – de care aveau nevoie pentru a disloca forțele ruse. Însă au sperat că curajul și ingeniozitatea ucrainenilor vor face diferență. (WSJ)

8. Cerberus Capital Management și Highgate au ratat două luni de plăți pentru un împrumut de $415 milioane contractat pentru 30 de hoteluri Courtyard by Marriott, cerând o prelungire deoarece nu au suficiente fonduri. (Bloomberg)

9. Mii de persoane au ieşit pe străzile din Israel, luni, blocând autostrăzile şi luptându-se cu poliţia după ce parlamentul a ratificat primul proiect dintr-un pachet de legi promovat de guvernul lui Benjamin Netanyahu şi menit să revizuiască sistemul judiciar al ţării. (News.ro)

10. Un tribunal din Italia a renunţat luni la o acţiune împotriva preşedintelui regiunii nordice Lombardia, Attilio Fontana, şi a altor 11 persoane în legătură cu modul iniţial de gestionare a pandemiei de COVID-19. (G4Media)

Fotografia dimineții – Un pompier ține doi iepuri și o pisică, salvați din incendiile care au cuprins insula Rodos. Spyros Bakalis/AFP:

Ți-ar mai putea plăcea
Alegătorii din Republica Moldova vor alege azi președintele țarii – Cronica dimineții
Românii din Ucraina cer autorităţilor de la Bucureşti să apere învăţământul în limba română din zona Cernăuţi – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău