Transportul feroviar și aerian din Germania, afectat de greve – Cronica de Turism

1. Sindicatele germane au anunțat ample proteste în industria de transporturi pentru sfârșitul acestei săptămâni. Vineri vor fi afectate călătoriile cu trenurile operatorului Deutsche Bahn în intervalul orar 03:00 – 11:00, iar personalul de securitate de la aeroporturile din Hamburg, Koln, Dusseldorf și Stuttgart este grevă începând de miercuri până vineri. (The Local, Hotnews)

2. Compania aeriană Turkish Airlines a lansat un serviciu gratuit pentru pasagerii care călătoresc cu escală prin Istanbul și au între 6 și 24 de ore între cele două zboruri. Serviciul Touristanbul include un tur ghidat, în cadrul căruia pasagerii sunt preluați de la aeroport cu o mașină și transportați înapoi la aeroport după încheierea turului. În total sunt disponibile 8 tururi cu cele mai importante atracții turistice din Istanbul, iar pentru fiecare pasager turul optim este selectat de compania aeriană în funcție de durata exactă a escalei. (Turkish Airlines)

3. Aeroportul din Viena va lansa în luna mai un serviciu prin care pasagerii care pleacă spre alte destinații pot solicita că bagajul de cală să fie preluat de acasă sau de la hotel și transportat la aeroport înainte de călătorie, pentru a reduce timpul petrecut în aeroport cu formalitățile premergătoare îmbarcării. Ulterior, pasagerul recuperează bagajul la aeroportul de destinație, conform procedurii obișnuite. Serviciul va avea un tarif minim de 26 de euro, în funcție de numărul bagajelor transportate și de destinația finală. Opțiunea este oferită de compania AirPortr, care oferă astfel de servicii și pe aeroporturi din Marea Britanie și Elveția. (Schengen Visa Info)

4. În perioada 21 aprilie – 7 mai va avea loc Dubai Food Festival, un eveniment la care vor participa cele mai cunoscute restaurante din Dubai. O mare parte dintre restaurantele participante vor include în meniu și un preparat la doar 10 dirhami (12,5 lei). De asemenea, în cadrul festivalului va avea loc și Dubai Restaurant Week în intervalul 28 aprilie – 7 mai, în care peste 300 de restaurante vor avea meniuri speciale cu două feluri de mâncare la 59 de dirhami (72,5 lei), sau cu 3 feluri de mâncare (aperitiv, fel principal și deșert) la 150 de dirhami (184 de lei). (Yalla Dubai)

5. Litoralul românesc a ajuns în acest an la o capacitate de 18.500 de locuri de cazare cu regim all-inclusive, cu 5.000 de locuri mai multe comparativ cu anul 2019. Numărul hotelurilor care oferă astfel de servicii a ajuns la 38, cele mai recente fiind Oltenia By Complex Steaua de Mare (4 stele) în Neptun-Olimp, Vox Maris (4 stele) în Costinești, Hotel Edmond (3 stele) și Hotel Cosmos (2 stele) în Eforie Sud. (Profit)

6. Satul Portofino situat în apropiere de Genova a interzis staționarea turiștilor în zona centrală în intervalul 10:30 – 18:00 până în 15 octombrie, ca urmare a numărului foarte ridicat de turiști care opreau în această zonă pentru fotografii și care perturbau traficul în localitate. Persoanele care nu respectă regula risca să fie amendate cu o sumă cuprinsă între 68 și 275 de euro. (News)

7. Manchester a devenit primul oraș din Marea Britanie care a implementat o taxă turistică numită City Visitor Charge. Valoarea taxei este de 1,14 euro pe noapte pe cameră și este inclusă în prețul cazării. Oficialii se așteaptă ca în curând taxa să fie introdusă și în alte orașe. (Schengen Visa Info)

8. Statul Qatar a anunțat că, cu efect imediat, toate cererile pentru eliberarea de vize pentru călătorii turistice și de business vor fi procesate doar prin intermediul platformei Hayya, disponibilă ca website sau aplicație mobilă. Platforma a fost utilizată anterior pentru procesarea vizelor pentru suporterii care au făcut deplasarea la Campionatul Mondial de Fotbal, iar acum a fost extinsă pentru a fi utilizată pentru toate cererile de viză. (Business Traveller)

9. Operatorul feroviar ceh RegioJet va introduce și în această vară un tren de noapte între Praga și Rijeka (Croația) care va trece inclusiv prin Bratislava înainte de destinația finală din Celje (Slovenia). Trenul a fost foarte popular vara trecută pentru turiștii cehi și slovaci care au călătorit în Croația, iar prețul unui bilet începe de la 50 de euro (Rail.cc)

10. Peste 100 de hoteluri din lanțul internațional Radisson Hotel Group vor avea până la sfârșitul acestui an “replici digitale” prin care turiștii vor putea explora în detaliu camerele de cazare inclusiv cu ochelari de realitate virtuală. Turiștii vor avea posibilitatea de a interacționa cu obiectele din cameră și vor putea face rezervare exact pentru camera pe care o doresc. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Schimbări în orarul zborurilor de la Aeroportul Brașov – Cronica de Turism
Prețurile biletelor de avion au crescut cu 31% la nivel global în intervalul 1 iulie 2021 – 30 iunie 2023 – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău