A început programul Litoralul pentru toți – Cronica de Turism

1. Până în 19 iunie are loc o nouă ediție a programului “Litoralul pentru toți”, care oferă prețuri cu până la 70% mai mici decât în perioada de vârf a sezonului. Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun este de 34 lei de persoana la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minim 5 nopți, în timp ce tariful minim pe noapte pentru o persoană care alege cazare în sistem all-inclusive este de 160 lei. (Airlines Travel)

2. Publicația Hotnews a realizat o analiză despre costurile cu transportul pentru o vacanță în Grecia. Calculele arată că deplasarea spre Thassos cu mașina costă puțin peste 200 de euro dus-întors, în timp ce o călătorie cu avionul până la un aeroport din apropiere și închirierea unei mașini pentru restul drumului este mai scumpă, în special în cazul unui grup mai mare de persoane. (Hotnews)

3. Tarom organizează în 1 iunie evenimentul “Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”, prin care copiii cu vârste între 3 și 11 ani însoțiți de adulți și tinerii de 12-18 ani se pot îmbarca în zboruri speciale dedicate Zilei Copilului. Vor fi organizate patru zboruri de pe aeroportul Henri Coandă din București cu survol deasupra orașului Ploiești și retur și trei zboruri de pe aeroportul din Timișoara cu survol deasupra orașului Arad și retur. În plus, copiii vor avea acces limitat în cabina piloților. Prețul unui bilet este de 30 de euro pentru copii și 60 de euro pentru adulți în cazul zborurilor de la București și de 33 de euro pentru copii și 63 de euro pentru adulți în cazul zborurilor de la Timișoara. (Tarom)

4. Grecia a anunțat că va renunța începând din 1 iunie la obligativitatea de a purta mască de protecție în timpul călătoriilor cu avionul din și spre aeroporturile din țară. Decizia va intra în vigoare la o lună după ce statul grec a renunțat la verificarea certificatului verde la intrarea turiștilor în țară. (Schengen Visa Info)

5. Malta a decis ca, începând din 6 iunie, copiii cu vârsta mai mică de 12 ani să poată intra în țară fără să prezinte rezultatul negativ al unui test de Covid-19. Măsura a fost luată pentru a încuraja turismul pe timp de vară, însă persoanele de peste 12 ani trebuie în continuare să prezinte certificatul de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test pentru a intra în țară. (Schengen Visa Info)

6. Doar șase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022: Vega Vintage din stațiunea Mamaia, Marina Regia din Năvodari, Phoenicia din Năvodari, Citadel din Eforie, Azur din Eforie și Phoenicia Blue View din Olimp. Eticheta Steagul Albastru este acordată de Fundația de Educație pentru Mediu (FEE) pe baza unor criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilități, dar și practici ecologice. (Profit)

7. Travelator propune o vacanță de 7 nopți în Paphos (Cipru) la un preț accesibil pentru perioada 14-21 septembrie. Pachetul include călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 45 de euro de persoană și 7 nopți de cazare la Astrofegia Apartments pentru 220 euro. Prețul total al pachetului de transport și cazare este de 155 de euro de persoană. (Travelator)

8. ANPC atrage atenția că agențiile de turism sunt obligate să încheie polițe de asigurare pentru pachetele turistice pe care le oferă turiștilor. În plus, instituția menționează că legea impune agențiilor de turism să menționeze condițiile și termenele în care turistul poate solicita plata despăgubirilor în cazul în care agenția de turism intră în insolventă sțu faliment. (News.ro)

9. O nouă companie aeriană va apărea pe piața din România. Fly Lili a început pregătirile pentru lansarea oficială, iar pe site-ul oficial se menționează că vor exista zboruri în orașe precum București, Sibiu, Nisa, Stuttgart, Munchen și Mykonos. Nu este însă clar când vor avea loc primele zboruri și când vor începe rezervările de bilete. (Boarding Pass)

10. Rezervările pentru zboruri turistice şi în scop de afaceri sunt peste nivelurile din 2019 la nivel global, iar SUA, Marea Britanie, Elveţia, Spania şi Ţările de Jos conduc clasamentul celor mai vizitate destinaţii, potrivit unei analize realizate de Institutul Mastercard Economics. Astfel, numărul de călătorii în scop turistic a crescut cu 25%. În schimb, cheltuielile pentru croaziere în perioada ianuarie-aprilie 2022 au fost mai mici decât în perioada similară din 2019, chiar dacă au crescut cu 62% comparativ cu anul trecut. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Tarom va renunța la rutele din București spre Barcelona și Viena – Cronica de Turism
Grecia, Italia și Portugalia anunță noi condiții de călătorie pentru români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău