Trump amenință Uniunea Europeană – Cronica dimineții

1. “Uniunea Europeană ne tratează rău”, a declarat președintele Trump la un miting în New Hampshire. “UE e mai rea decât China, dar mai mică. Ne tratează oribil: taxe, bariere, tarife”, a completat președintele american. (Bloomberg)

2. Mihai Goțiu, Claudiu Năsui, Andrei Caramitru, Cristina Prună și Elena Tudose au fost aleși de către Comitetul Politic al USR să fie membri ai Comisiei de Politici Publice care va elabora programul de guvernare al Alianței USR-PLUS. (Hotnews)

3. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea ca tinerii absolvenți să fie angajați la stat, în sistemul de finanțe, fără a susține un concurs. Ei ar trebui sa-i înlocuiască pe cei circa 2.500 de angajați din sistemul de Finanțe care vor ieși la pensie. (Profit.ro)

4. Regina Regatului Unit și-a exprimat dezamăgirea despre actuala clasă politică britanică și incapacitatea acesteia de a guverna. (Link)

5. Comparativ cu 1978, salariul unui director executiv (CEO), în SUA, a crescut, în medie, cu 1.007,5%, în timp ce salariul mediu al unui angajat a crescut cu 11.9%. Un CEO câștigă azi de 278 de ori mai mult decât un angajat. (CNBC)

6. O însoțitoare de zbor din Israel a murit din cauza rujeolei. Este el treilea deces provovat de rujeolă, în Israel, din noiembrie anul trecut, după ce timp de 15 ani boala a fost ținută sub control. (BBC)

7. În Islanda a fost construit un monument pentru ghețarul Okjokull, “decedat” în 2014, la “vârsta” de 700 de ani. (BBC)

8. Ikea și-a construit o divizie pentru Case Inteligente. Este cea mai mare divizie dezvoltată, de la cea pentru copii. (Engadget)

9. O americancă, în vârstă de 32 de ani, a pierdut custodia fiicei sale, născută din căsătoria cu un saudit, de care a divorțat, deoarece autoritățile din Arabia Saudită au considerat că este prea “vestică” pentru a crește un copil în condiții normale. (CNN)

10. Pentru a promova un serial a cărui acțiune are loc în anii ‘50, Amazon a oferit combustibil ieftin, la prețul din acei ani, 30 de cenți per galon, de 12 ori mai ieftin decât prețul normal. Poliția a trebuit să intervină pentru a organiza traficul. (TheVerge)

Fotografia dimineții – Copiii se joacă pe un aisberg aflat pe plaja din Nuuk, Groenlanda. Alister Doyle/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Deputații moldoveni l-au demis pe șeful serviciului secret și pe cel al departamentului AntiCorupție – Cronica dimineții
Cronica diminetii – deficitul bugetului de stat a crescut de aproape 4 ori

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău