Trump: Nu vrem schimbarea regimului de la Teheran și nici război cu Iran – Cronica dimineții

1. Președintele Trump a declarat că Statele Unite nu doresc o schimbare a regimului la Teheran, iar decizia de a-l ucide pe generalului iranian Qassem Soleimani nu a fost luată pentru a declanșa un război. (WSJ)

2. Cea mai înaltă instanţă de securitate din Iran a promis să răzbune „la momentul şi în locul potrivit” moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac american la Bagdad. (News.ro)

3. SUA au decis să trimită 3.000-3500 de militari în Orientul Mijlociu pentru a consolida securitatea poziţiilor americane din regiune după moartea generalului iranian Qassem Soleimani. (News.ro)

4. Valeriu Lupu a demisionat din funcția de secretar de stat la ministerul Transporturilor, în contextul în care polițiștii au deschis un dosar penal pe numele său, după ce acesta a avariat o mașină și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. Ludovic Orban anunțase anterior că a decis să îl demită din Guvern pe Lupu. (Hotnews)

5. Peste 200 de membri ai Congresului american, marea majoritate Republicani, au semnat o petiție către Curtea Supremă de a reanaliza/anula un amendament din 1973 care a legalizat avortul în Statele Unite. (CNN)

6. Acțiunile Tesla au crescut cu 5+% după ce compania a anunțat că a livrat 112.000 autoturisme electrice în ultimele trei luni ale anului trecut, atingând astfel țintă de minim 360.000 livrări, anunțată de Elon Musk pentru 2019. (WSJ)

Una din Cronica de Divertisment: Azi are loc pe Netflix premiera mini-seriei “Dracula” de 3 episoade, care reia clasica poveste a Contelui Dracula. De data aceasta, Dracula este interpretat de actorul danez Claes Bang, iar serialul are rolul de a scoate în evidență în special slăbiciunile sale. (Trailer)

7. Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, le-a cerut parlamentarilor americani să crească taxele pentru persoanele cu averi foarte mari. (Forbes)

8. Niciun copil până în 15 ani nu a murit anul trecut, în accidente de mașină, în Norvegia. (Link)

9. Fortnite a fost și anul trecut jocul care a generat cele mai mari venituri: $1,8 miliarde. (CNN)

10. Richard Plepler, fostul CEO HBO, a anunțat că a semnat un contract pe 5 ani cu Apple pentru a produse filme, documentare și seriale pentru Apple TV+. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Soldații americani de la Fort Bragg pregătindu-se pentru a pleca în Kuweit. Reuters/Jonathan Drake:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – 29 de milioane de conturi afectate de atacul hackerilor asupra Facebook
Ministrul Muncii: Vom recalcula toate pensiile. Întregul proces va dura un an și jumătate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău