Turcia ar putea permite accesul turiștilor români fără test PCR negativ începând din iunie – Cronica de Turism

1. Turcia a anunțat că analizează opțiunea de a permite accesul în țară pentru turiștii din România fără necesitatea de a prezenta un test PCR negativ. O astfel de măsură va intra în vigoare în 1 iunie “sau chiar mai devreme”. Oficialii anticipează că între 500.000 și 600.000 de turiști din România se vor caza în Antalya în acest sezon estival, în condițiile în care țara noastră este în primele 20 de state cu cea mai mare prezență de turiști străini în Turcia. (SpotMedia)

2. Wizz Air va opera zboruri regulate pe rutele Cluj-Napoca – Catania (Italia) și Cluj-Napoca – Creta (Grecia) începând din luna iunie a acestui an. Zborurile spre Catania vor începe în 12 iunie cu o frecvență de două ori pe săptămână (marți și sâmbătă), în timp ce ruta spre Creta va fi deservită în fiecare sâmbătă de la jumătatea lunii iunie până la finalul lunii septembrie. (BoardingPass)

3. Compania aeriană low-cost Blue Air a lansat o nouă structură de tarife pentru biletele de avion: BlueBasic, BluePlus și BlueBiz. Principalele noutăți apar în cazul pachetului intermediar, care acum include un bagaj mic de mână (40x30x20cm) și un bagaj de cală de până la 23 kilograme. În schimb, din acest pachet a fost eliminat bagajul mare de cabină (55x40x20cm) și prioritatea la îmbarcare, care sunt oferite doar în cadrul pachetului BlueBiz. (Airlines Travel)

4. Ryanair a anunțat că va opera două curse săptămânale pe ruta Sibiu – Billund (Danemarca) în zilele de luni și vineri începând din 1 noiembrie. Biletele sunt deja disponibile și au prețuri de pornire de 29 de euro pe segment. (Airlines Travel)

5. Wizz Air a publicat programul de vară pentru anul 2022 (perioada aprilie – septembrie 2022) pentru zborurile operate de pe aeroporturile din România. În vara anului viitor, Wizz Air va oferi zboruri în destinații precum Portugalia, Malta, Cipru sau Grecia, dar și în Emiratele Arabe Unite și Israel. În România, Wizz Air va opera în perioada respectivă zboruri de pe aeroporturile “tradiționale” din București, Cluj-Napoca și Iași, dar și din Bacău, Târgu-Mureș, Craiova, Suceava, Constanța, Satu Mare, Timișoara și Sibiu. Până în 21 mai, biletele pentru vara anului viitor sunt disponibile doar pentru membrii Wizz Discount Club. (TravelingMag)

6. Operatorul aerian low-cost flyDubai a renunțat la planurile de a oferi două zboruri săptămânale pe ruta Cluj-Napoca – Dubai, deși lansarea acestora era programată pentru iarna anului 2021. De asemenea, Luftansa a decis să amâne lansarea rutei Iași – Frankfurt pentru 2 iulie, deși planul inițial era ca ruta să devină operațională din 21 mai. (BoardingPass)

7. Omul de afaceri Jurgen Faff intenționează să lanseze o companie aeriană low-cost care să ofere zboruri spre Munchen din Sibiu, Suceava și Satu Mare. Compania aeriană va avea numele Fly Lili și va opera un zbor zilnic pe ruta Sibiu – Munchen și câte două curse săptămânale pe rutele Satu Mare – Munchen și Suceava – Munchen. Planurile actuale vizează ca primele zboruri să aibă loc în vara acestui an, însă datele exacte și orarul zborurilor nu au fost încă stabilite. (Economedia)

8. Un studiu realizat de Expedia arată că marea majoritate a turiștilor doresc să călătorească într-un interval de maxim 21 de zile, ca urmare a incertitudinilor cu privire la evoluția restricțiilor de circulație. Astfel, predomină căutările de excursii pe termen scurt, cât mai aproape de casă. Pe de altă parte, în special în Europa, 40% dintre căutările efectuate în primul trimestru al anului sunt pentru călătorii care vor avea loc peste cel puțin 91 de zile, în creștere de la numai 25% în ultimul trimestru al anului trecut. (HotelNewsResource)

9. Compexul turistic Walt Disney World Resort din Florida (Statele Unite ale Americii) va include începând din 2022 un hotel cu tematică din universul Star Wars. Hotelul va oferi experiențe cu cazare de două nopți, inclusiv un restaurant numit Crown of Corellia Dining Room, după planeta unde au fost construite nave spațiale precum Millennium Falcon și Halcyon. În plus, turiștii vor putea vizita Star Wars: Galaxy’s Edge, un parc de distracții inspirat din Star Wars la studiourile de la Hollywood ale celor de la Disney. (Travel Weekly)

10. Operatorul de croaziere Norwegian Cruise Line a dezvăluit o serie de detalii despre Prima, prima navă de croziere pe care o dezvoltă în ultimii 10 ani. Nava va avea o capacitate de 3215 pasageri și va oferi un design mai modern, mai mult spațiu la interior decât celelalte nave operate de companie, dar și noi experiențe pentru turiști. Ulterior, Norwegian Cruise Line va lansa câte o nouă navă de croziere anual timp de 5 ani. (TravelWeekly)

Ți-ar mai putea plăcea
Ryanair introduce două noi curse între România și Marea Britanie – Cronica de Turism
16 companii aeriene din Europa vor returna banii pasagerilor în 7 zile de la anularea zborurilor – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău