Turismul european are nevoie de €375 miliarde pentru a se redresa – Cronica de Business

1. Directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, spune că sectorul turismului din Europa are nevoie de €375 miliarde pentru a se redresa de pe urma crizei generate de pandemia de coronavirus și a-și relua operațiunile. (Profit.ro)

2. Lanțul hotelier Intercontinental a luat un împrumut în valoare de £600 milioane de la stat în Marea Britanie, astfel compania ajungând la o lichiditate de $2 miliarde. (The Times)

3. Firma israeliană Corsight AI, care a dezvoltat o tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști, ochelari sau ecrane de protecție, a atras $5 milioane de la Awz Ventures, un fond canadian specializat în tehnologii de spionaj și securitate. (Profit.ro)

4. CEO-ul T-Mobile US, John Legere, a părăsit șefia companiei brusc, după 7 ani la cârmă și după succesul fuziunii cu rivalul Sprint, după care a ieșit și din board-ul entității, după ce spusese inițial că va rămâne. (The Verge)

5. Și șeful AT&T se schimbă – CEO-ul Randall Stephenson va părăsi funcția, urmând să fie înlocuit cu COO-ul companiei, John Stankey, de la 1 iunie. (CNBC)

Bonus:

6. Imperial Brands, una dintre cele mai mari companii de tutun din lume și producătorul țigaretelor Winston, și-a vândut operațiunile de producție de trabucuri rulate manual, într-o tranzacție în valoare de £1,1 miliarde. (The Telegraph)

7. Tata Steel, cel mai mare producător de oțel din Marea Britanie, are nevoie de un colac de salvare în valoare de £500 milioane de la stat. (The Guardian)

8. Șefa General Motors, Mary Barra, a primit un pachet salarial în valoare de $21,6 milioane în 2019, în scădere cu 1,1% față de anul anterior. (Reuters)

9. Cosmopolis va finaliza achiziţia a încă 15,6 hectare de teren pentru dezvoltarea ansamblului început acum 12 ani, în prezent cel mai mare complex rezidenţial din Bucureşti, iar dezvoltatorii vor investi €22 milioane în dezvoltarea proiectului în acest an. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Crypto exchange-ul Binance a investit $500 de milioane în achiziția Twitter de către Elon Musk – Cronica de Business
Cererea de pachete de vacanță a scăzut cu 98% pe fondul pandemiei – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău