Turiștii care cumpără bilete de avion de la agenții își vor primi banii înapoi în maxim 14 zile în cazul anularii călătoriei – Cronica de Turism

1. Circulația rutieră pe un tronson de 12 kilometri de pe DN1, între localitățile Timișu de Sus și Brașov, va fi restricționată timp de o lună pentru lucrări de frezare și reasfaltare. Pe parcursul lucrărilor se va circula dirijat, în sistem alternativ, iar autoritățile recomandă rutele ocolitoare DN73A (Predeal – Râșnov) și DN1A (Vălenii de Munte – Cheia – Săcele). (Profit)

2. Turiștii care achiziționează bilete de avion printr-o agenție online de turism își vor primi banii înapoi în cel mult 14 zile în cazul în care zborul este anulat. Practic, turiștii au 7 zile la dispoziție pentru a solicita rambursarea banilor, iar agențiile online de turism și-au asumat angajamentul că vor efectua plata în cel mult 7 zile de la solicitare. Acordul a fost convenit între Comisia Europeană și trei mari agenții online de turism: Kiwi, Edreams (care deține și platformele Opodo, Go Voyages, Travellink și Liligo) și Etraveli (cu brandurile Mytrip, GotoGate, Flybillet, Flightnetwork, Supersavetravel, seat24 și Travelstart). (Comisia Europeană)

3. Autoritățile din Dubrovnik, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Croația, au interzis turiștilor să transporte trollere pe roți în interiorul orașului. Turiștii pot sosi în oraș cu astfel de trollere, dar nu au voie să utilizeze rotile, astfel că sunt nevoiți să le transporte în brațe. Măsura a fost luată pentru a reduce zgomotul în oraș, iar amenda pentru nerespectarea regulii este de 265 de euro. Dubrovnik are o populație de 41.000 de locuitori, în timp ce numărul anual de turiști este de circa 1,5 milioane. (Lonely Planet)

4. Accesul turiștilor cu bagaje la Lacul Sfânta Ana din județul Harghita a fost interzis pentru a descuraja picnicurile în pădure, intrucat acestea atrag urși în zonă. Decizia a fost luată după un astfel de incident, în care o ursoaică cu pui a ajuns în zonă după ce turiștii au lăsat coji de pepene lângă un copac. (Agerpres)

5. Sindicatele Transportatorilor Feroviari au anunțat că vor refuza să mai presteze ore suplimentare începând din luna iulie în cazul în care nu vor primi o majorare salarială începând din 1 decembrie. Potrivit estimărilor realizate de publicația Club Feroviar, mecanicii de locomotivă, revizorii de locomotivă și șefii de tură vor avea norma de lucru completă în jurul datei de 20 iulie, ceea ce înseamnă că există pericolul că trenurile CFR Călători să nu circule în ultimele 10 zile ale lunii iulie. (Club Feroviar)

6. România are doar șase plaje premiate cu titlul “Blue Flag” în acest sezon estival. Este vorba despre plajele Citadel Beach, Plaja Azur și Vega Vintage Beach din stațiunea Mamaia și plajele Phoenicia Beach, Marina Regia Beach și Phoenicia Blue View din stațiunea Olimp. Calificativul se acordă plajelor cu apă și nisip curate unde există suficient de mulți salvamari pentru situații de risc. (Hotnews)

7. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Creta pentru 162 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 62 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă pentru 201 euro. Perioada călătoriei este 11-18 octombrie. (Travelator)

8. Zborurile cu plecare de pe aeroportul din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe din România și au un tarif mediu de 214 euro, potrivit unei analize realizate de agenția de turism Vola. La polul opus, cele mai accesibile bilete de avion sunt cele de pe aeroportul Otopeni din București, cu un tarif mediu de 166 de euro pe bilet. (News.ro)

9. Compania aeriană Dan Air a anunțat patru destinații noi de pe aeroportul din Brașov. Compania va zbura de la începutul lunii iulie spre Madrid, Malaga, Valencia și Roma. Principala problemă pentru pasageri este că există un singur zbor pe săptămână spre fiecare dintre aceste destinații, motiv pentru care rutele sunt cu adevărat utile doar pentru persoanele care vor călători timp de o săptămână. (Boarding Pass)

10. În primele trei luni ale anului, turiștii din Europa au rezervat 83,9 milioane de nopți de cazare, în creștere cu 25% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport publicat de Eurostat. Fiecare dintre primele trei luni ale anului a stabilit un nou record de cazări în Europa. Datele pentru numărul de nopți de cazare provin de la datele furnizate de patru platforme de rezervări pe termen scurt: Airbnb, Booking, Expedia și TripAdvisor. (Eurostat)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia, Austria și Norvegia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Taxa de pod de la Fetești este suspendată în perioada 1 iunie – 31 august – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău