Twitter a avut discuții preliminare pentru achiziția TikTok SUA – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft nu este singura companie americană interesată de cumpărarea TikTok, Twitter având deja un set de discuții preliminare pentru achiziționarea diviziei din Statele Unite a rețelei sociale cu origini chinezești. Nu se cunoaște dacă negocierile au continuat sau au fost sistate în fază incipientă. Jack Dorsey se bazează pe faptul că Twitter nu ar fi supus acelorași rigori precum Microsoft, în cazul unei achiziții. (Profit.ro)

2. Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice tranzacțiile cu ByteDance începând cu data de 20 septembrie. ByteDance deține TikTok, care se află în prezent în negocieri cu Microsoft (și posibil Twitter) pentru vânzare. Ordinul executiv le transmite practic celor interesați de TikTok că au la dispoziție în jur de 40 de zile. (The Verge)

3. Facebook intră, alături de Microsoft, în grupul criticilor de rang înalt ai politicilor impuse de Apple pentru App Store. Facebook a lansat pe iOS aplicația Facebook Gaming, care, din cauza faptului că Apple vrea ca fiecare joc lansat să fie verificat individual, este lipsită tocmai de componenta de gameplay. Cu câteva zile înainte, Microsoft a fost nevoită să renunțe la versiunea xCloud de iOS, exact din același motiv. (The Verge)

4. Huawei va rămâne în curând fără cipuri, din cauza sancțiunilor americane. Drept urmare, din 15 septembrie, compania chineză va opri producția chipset-urilor Kirin, pe care le folosea pe propriile smartphone-uri. Fără chipset-uri proprii și fără acces la chipset-urile americane și taiwaneze, Huawei va fi nevoită să reducă producția de smartphone-uri în prima fază. (News.ro)

5. Epic Games atrage o finanțare de $1.78 miliarde și ajunge să fie evaluat la $17.3 miliarde. În noua rundă se regăsește și finanțarea de la Sony, de luna trecută, în valoare de $250 milioane. Epic Games deține Fortnite, motorul grafic Unreal și magazinul de jocuri Epic Games Store. (Variety)

6. Profitul Nintendo a crescut cu 428% YoY, după ce s-a ridicat la $1.4 miliarde în ultimul trimestru. Printre performeri se numără consolele de jocuri Nintendo Switch și Switch Lite, ale căror vânzări au crescut cu 167% YoY la 5,68 milioane de unități, precum și jocul “Animal Crossing: New Horizons”, care a fost vândut în 22,4 milioane de copii, depășind celebrul “Super Smash Bros. Ultimate”. (CNBC)

7. TikTok va construi un centru de date în Irlanda, pentru care va investi €420 milioane. Acest centru de date, care urmează să devină operațional în 2022, va stoca datele utilizatorilor europeni. (Bloomberg)

8. Toshiba a ieșit oficial din afacerile cu laptopuri, după ce și-a vândut către Sharp ultimele acțiuni deținute la Dynabook. Producătorul japonez activa din 1985 pe această piață și a fost mulți ani în top 5. (The Register)

9. Televizoarele smart au depășit stick-urile de streaming în Statele Unite. 54% din locuințele cu conexiuni broadband au smart TV-uri, în vreme ce doar 42% folosesc stick-uri de streaming, conform unui studiu realizat în Q1 2020. (Apple Insider)

10. Serviciile de streaming pentru jocuri, precum xCloud și Stadia, contravin regulilor impuse de Apple pentru App Store (fiecare joc trebuie să fie verificat individual), face lumină chiar producătorul iPhone-ului. Astfel, serviciile de acest gen dezvoltate de Microsoft, Google și alți producători nu vor funcționa pe platformele Apple. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Presa austriacă: Consiliul Europei elaborează o hotărâre prin care se va interzice criptarea end-to-end – Cronica de Tehnologie
Accel, cel mai mare investitor în UiPath, lansează un fond de investiții pentru Europa și Israel – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău