Uber a anunțat o pierdere operațională de $1,19 miliarde pe trimestrul 2, la venituri peste așteptări, de aproape $4 miliarde – Cronica de Business

1. Companiile au contactat, pentru poziţiile deschise, de 3 ori mai mulţi candidaţi în iulie comparativ cu luna anterioară, iar angajaţii interesaţi să-şi schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creştere cu 12% faţă de nivelul din luna iunie, arată datele platformei de recrutare online BestJobs. (News.ro)

2. Un raport preliminar arată că 330.000 noi locuri de muncă au fost create de companiile private, în SUA, luna trecută. Analiștii se așteptau la peste 650.000 noi locuri de muncă din partea firmelor private. (CNBC)

3. Acțiunile Uber au scăzut cu 4% după ce compania a anunțat o pierdere operațională de $1,19 miliarde pe trimestrul 2. Veniturile au fost de aproape $4 miliarde, peste așteptările analiștilor. EBITDA s-a îmbunătățit cu $150 de milioane comparativ cu trimestrul 1 și cu $328 de milioane comparativ cu Q2 2020 însă e în continuare negativă, minus $509 milioane. Compania susține că va atinge EBITDA pozitiv până la finele acestui an. (CNBC)

4. Tipografia Megapress, unul din cei mai importanți furnizori de servicii tipografice din România, își vinde terenul din sectorul 4 al capitalei, în suprafață de 32.000 metri pătrați, la un preț de 16 milioane de euro. (Profit.ro)

5. Acțiunile Robinhood au crescut cu 50% în sesiunea de ieri, înregistrând o creștere de 100% de la listarea de săptămână trecută. (CNBC)

6. Preluările de companii britanice au atins în acest an cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, în funcţie de valoare, potrivit firmei de analiză a datelor Refinitiv, şi nu există semne că ritmul de achiziţii ar încetini, după ce o reţea majoră de supermarketuri şi un grup din industria de apărare au atras interesul companiilor americane. (News.ro)

7. Sony a depășit așteptările analiștilor, anunțând un profit operațional de $2,6 miliarde pe trimestrul care s-a încheiat la 30 iunie. (Bloomberg)

8. Până în 2030, producătorii auto General Motors, Ford și Stellantis spera să-și crească vânzările de automobile electrice la 40-50% din total vânzări, pe piața din SUA. (WSJ)

9. Angajații Microsoft vor trebui să prezinte dovada vaccinării când vor reveni la muncă în sediile din SUA ale companiei. Cu câteva excepții, de ordin medical și religios, noua regulă va fi impusă din septembrie. Cei care vor face excepție, vor avea acomodări speciale. (The Verge)

10. Rusia va subvenționa achizițiile de vehicule electrice fabricate în țară, pentru a stimula cererea și producția, a anunțat Ministerul Economiei. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Enel a demarat vânzarea operaţiunilor din România – Cronica de Business
Vânzările auto din Marea Britanie, cea mai proastă lună de după 1946 – Cronica de business