Uber vinde divizia de taxiuri aeriene – Cronica de Business

1. Startup-ul românesc Deepstash, care ajută la organizarea informațiilor din mediul online, a atras $3 milioane în cea mai recentă rundă de finanțare. Printre investitori se numără Connect Ventures și fondul de investiții local GapMinder Venture Capital. (Profit.ro)

2. PhonePe, divizia de plăți digitale a companiei indiene din domeniul e-commerce Flipkart, deținută de Walmart, vizează atragerea a $700 milioane prin vânzarea unei participații către investitorii existenți. (Reuters)

3. Compania aeriană low-cost Ryanair a comandat 75 de aeronave Boeing 737 Max, cu o valoare totală de catalog de $9 miliarde, aceasta fiind cea mai mare comandă după două accidente fatale în 2018, care au dus la interzicerea zborurilor cu acest model timp de 20 de luni. (CNBC)

4. Compania australiană de servicii financiare Macquarie Group a ajuns la o înțelegere pentru preluarea asset managerului Waddell & Reed Financial, într-o tranzacție în valoare de $1,7 miliarde. (Bloomberg)

5. Uber Technologies este în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de taxiuri aeriene, Uber Elevate, firmei Joby Aviation. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla, profit de $16 milioane în primul trimestru – Cronica de Business
Romgaz va depune o ofertă pentru preluarea participației deținută de ExxonMobil in Marea Neagră – Cronica de Business