Ucraina va plăti $8350 pentru fiecare victimă a accidentului aviatic din Iran – Cronica dimineții

1. Preşedintele iranian Hassan Rohani i-a promis omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că vinovaţii în cazul doborârii avionului Boeing vor fi pedepsiţi. Premierul ucrainean Oleksi Honcharuk a anunţat că Ucraina va oferi compensaţii de câte 8.350 de dolari familiilor victimelor tragediei. (News.ro)

2. Ieri au avut loc proteste antiguvernamentale la Teheran. Oamenii ieșiți în stradă au scandat sloganuri împotriva principalelor autorități ale țării, după ce Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a republicii islamice, a recunoscut doborârea avionului ucrainian. (Hotnews)

3. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că desemnarea candidatului formaţiunii pentru Primăria Capitalei se va face în urma unei cercetări sociologice, în care vor fi testaţi ”potenţialii candidaţi ai PNL”. Întrebat dacă exclude posibilitatea susţinerii lui Nicuşor Dan, Orban a spus: ”Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”. (News.ro)

4. Europarlamentarul USR Cotilde Armand a afirmat că portaleromania.ro este ”cel mai scump website nefuncţional din lume”, fiind plătit cu 12 milioane de euro. Clodilde Armand susţine că este vorba despre o ”mare fraudă digitală” şi cere ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să verifice proiectul şi să sesizeze autorităţile cu privire la frauda din bani publici. (News.ro)

Promo: Fa-ti planul de calatorii la inceput de an! Intra pe Vola.ro in Ieftinuarie si descopera tarife cu pana la 60% mai mici decat in restul anului! Cumpara acum bilete de avion de pe Vola.ro si castigi garantat curse dus-intors la aeroport cu FreeNow. In plus, intri in tragerea la sorti pentru premiul saptamanal: curse FreeNow in valoare de 1000 lei. Nu mai sta pe ganduri si rezerva-ti urmatoarea vacanta in Ieftinuarie!

5. Ministrul britanic al Apărării a declarat că Marea Britanie trebuie să investească în tehnologie militară pentru a-și reduce dependența de armata SUA. (Reuters)

6. Preşedinta statului Taiwan, Tsai Ing-wen, a fost aleasă pentru un al doilea mandat. Ea a transmis Beijingului că nu va ceda ameninţărilor şi încercărilor de intimidare. (News.ro)

7. Procentul angajaților americani care lucrează de acasă a crescut la peste 3%, de la 0,7%, în 1980. Numărul este mai mare pentru angajații care lucrează în vânzări, 4%, și pentru cei din management, finanțe și bănci, 5%. (Link)

8. Radiotelescopul FAST, telescop cu apertură sferică de 500 de metri şi cel mai mare din lume, a început ieri, după trei ani de teste, să opereze oficial în provincia de sud-est chineză Guizhou. Telescopul este creat pentru a detecta viaţa extraterestră. FAST va detecta semnale din alte galaxii, exoplanete şi stele neutronice. (Hotnews)

9. Consumul regulat de ceai verde ar crește durata de viață, conform unui studiu realizat de cercetătorii chinezi pe un număr de peste 100.000 de persoane. De asemenea, riscul apariției bolilor cardiovasculare și a infarctului scade cu 20% la consumatorii de ceai verde. (CNN)

10. TheAtlantic a recomandat 25 de filme ce vor fi lansate în acest an. (Link). Publicația are o listă de recomandări și pentru seriale/documentare. (Link)

Bonus: Autoritățile dintr-o localitate aflată în sudul Indiei au început demolarea a două clădiri rezidențiale deoarece au fost construite fără autorizațiile de mediu. În total, aproape 350 de apartamente, în care locuiau 2000 de persoane, vor fi demolate. (BBC)

Fotografia dimineții vine de la Teheran, din timpul protestelor de aseară:

Ți-ar mai putea plăcea
Florin Cîțu: „13% creştere economică. Sună bine, nu? Adevărații eroi sunteți voi” – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Pentru prima oară, +50% din populația Pământului se află în clasa de mijloc

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău