Polonezii scapă de vizele pentru SUA – Cronica dimineții

1. 14 state membre ale Uniunii Europene au înregistrat în trimestrul doi din 2019 deficite de cont curent, cele mai mari fiind în Marea Britanie (minus 27 miliarde euro), Irlanda (minus 26,5 miliarde euro), Franța (minus 3,9 miliarde euro), Finlanda (minus 3,6 miliarde euro) și România (minus 3,4 miliarde euro). (Profit.ro)

2. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă liberalii vor fi chemați să formeze Guvernul va apela la cei mai valoroși membri ai partidului, printre care se numără și Raluca Turcan. (Hotnews)

3. La nivel naţional funcţionează peste 10.000 de unităţi de tip service neautorizate care desfăşoară activităţi ilicite de prestări servicii și care încălcă prevederile legii. (Adevarul)

4. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că Polonia va fi acceptată în mod oficial în programul Visa Waiver. Programul le permite străinilor să călătorească în SUA, în scopul de afaceri sau turism, pentru 90 de zile, fără viză. (News.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Trupa belgiană Hooverphonic va susține joi, 10 octombrie, un concert la Hard Rock Cafe din București, unde va prezenta albumul “Looking for Stars” lansat în cursul anului trecut. Albumul este primul cu Luka Cruysberghs în calitate de solistă. (InfoMusic)

5. Economia SUA continua să genereze noi locuri de muncă, 136.000, în septembrie, șomajul scăzând la 3,5%. (FoxBusiness)

6. PayPal a anunțat că se retrage din grupul fondator al companiilr care susțin cryptomoneda Libra, dezvoltată de Facebook. Este prima firma care iși anunța public retragerea. (CNBC)

7. Conform Microsoft, un grup de hackeri cu legături în Iran a încercat să spargă 241 de conturi de email aparținând membrilor echipei de campanie ai unui candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor. (USAToday)

8. Apple a cerut furnizorilor să crească producția pentru modelele iPhone 11 cu până la 8 milioane de unități, sau aproximativ 10%. Cererea pentru noua serie de telefoane, lansată luna trecută, a depășit așteptările. (Cnet)

9. Deși a livrat un număr record de mașini, 97.000, în perioada iulie-septembrie, acțiunile Tesla au scăzut cu 7%. (Link)

10. Un bărbat de 28 de ani, paralizat complet, a reușit să-și miște mâinile și picioarele cu ajutorul unui costum robotizat controlat prin intermediul creierului. (Link)

Fotografia dimineții – Coreea de Nord a efectuat un test, lansând o rachetă de pe un submarin. KCNA/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Simona Halep joacă astăzi finala feminină de la Wimbledon – Cronica dimineții
Septembrie 2019 a fost cea mai călduroasă lună septembrie, la nivel global – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău