Ultimul „Rambo” e în cinematografe din acest weekend – Cronica de Divertisment

1. Sfârșitul săptămânii aduce două premiere majore pe marile ecrane. Prima dintre ele este ”Ad Astra”, un film SF cu Brad Pitt și Tommy Lee Jones în rolurile principale. Pit joacă rolul inginerului spațial Roy McBride, care primește misiunea de a călători spre planeta Neptun, acolo unde tatăl său (interpretat de Tommy Lee Jones) a dispărut anterior în timp ce încerca să descopere noi forme de viață în sistemul solar. (Trailer)

2. A doua premieră majoră este “Rambo: Last Blood” (“Rambo: Ultima luptă”), care îl readuce în rolul lui John Rambo pe Sylvester Stallone, ajuns între timp la 73 de ani. Scenariul nu este cu mult diferit de cele ale precedentelor filme Rambo, întrucât Stallone trebuie să lupte cu un cartel de droguri din Mexic care o răpește pe fiica unui bun prieten de-al său. (Trailer)

3. Nici cei mici nu sunt trecuți cu vederea în acest weekend, întrucât pe ecrane rulează și animația “Princess in Wonderland” (“Prinţesa din Ţara Minunilor”). O prințesă găsește o carte fermecată care o duce într-o lume a minunilor, iar acolo se împrietenește rapid cu un dragon magic, creaturi fantastice și gnomi. Mai târziu, prințesa va trebui însă să lupte cu un vrăjitor pentru a-și regăsi mama. (Trailer)

4. Pentru cei care doresc să-și amintească sau să descopere lucruri noi despre comunism, filmul românesc Arest poate reprezenta o soluție interesantă. Acțiunea se petrece în 1983, atunci când arhitectul Dinu Neaga este ridicat de doi securiști de pe o plajă de nudiști și transportat la București să dea o declarație. (Trailer)

5. Astăzi, pe platforma de streaming Netflix are loc premiera documentarului “Inside Bill’s Brain – Decoding Bill Gates”. Co-fondatorul gigantului software Microsoft explicâ în cadrul documentarului disponibil în trei părți care sunt persoanele care l-au influențat cel mai mult în viață și care sunt obiectivele pe care le urmărește în prezent. (Netflix)

6. Astăzi are loc cea de-a 10-a ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, care se desfășoară în București și Cluj-Napoca. Evenimentul își propune să proiecteze într-o singură noapte cele mai recente producții autohtone, iar filmele din acest an pot fi vizionate la Cinema Elvire Popesco, Institutul Goethe, J’ai Bistrot, Fabrica Gastropub, Cinema Muzeul Țăranului sau Amfiteatrul Teatrului Național București. (Program complet)

7. Trupa rock Trooper începe astăzi, turneul national “Strigăt”, în cadrul căruia artiștii vor interpreta cele mai bune piese de la lansarea din 2002 și până în prezent. Turneul include în total 40 de orașe, iar primul concert va avea loc la Cafeneaua Actorilor din Buzău, pentru ca ulterior trupă să ajungă și în Reșita, Iași, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea sau Ploiești. Biletele costă 30 de lei. În curând, trupa va lansa și albumul “Strigăt: Best of 2002 – 2019”. (IaBilet)

8. În perioada 20-22 septembrie va avea loc Mogoșoaia Soundcheck Festival 2019, care se va desfășura în Parcul Mogoșoaia. Timp de trei zile, organizatorii propun concerte și teatru în aer liber, street food și zonă de camping. Vineri vor avea loc concerte ale trupelor Coma sau Breathelast, în timp ce sâmbătă vor urca pe scenă Mihai Mărgineanu, White Mahala sau Fără Zahăr. Ziua de duminică este rezervată pentru Vița de Vie, The Details și Jack of all Trades. Biletele de o zi costă 30 de lei, iar abonamentul pentru toate cele trei zile este 60 de lei. (IaBilet)

9. Joi, 19 septembrie, a început festivalul Strada Copiilor, care are loc până duminică la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București. Evenimentul include conferințe despre tehnologie și transformare digitală susținute de Microsoft, ateliere de educație financiară pentru copii organizate de BCR și o prezentare despre cucerirea planetei Marte susținută de publicația Știința și Tehnică. (Program complet)

10. Până în 14 octombrie, foaierul Sălii Studio de la Teatrul Național din București găzduiește expoziția “Democrație și protest”. Fotografiile din cadrul expoziției propun o analiză comparativă a protestelor din România începând din 1945 și până în 2018, iar unele dintre ele sunt imagini de arhivă care nu au mai fost expuse publicului până în prezent. Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi de luni până la duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar intrarea este gratuită. (Teatrul Național)

Ți-ar mai putea plăcea
Documentarul Turning Point: The Bomb and the Cold War despre Războiul Rece, pe Netflix din 12 martie – Cronica de Divertisment
Astăzi începe la Sibiu festivalul Astra Film – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău