Un anticorp care ar putea neutraliza coronavirusul a fost descoperit de Universitatea din Pittsburgh – Cronica Știrilor Pozitive

1. Un anticorp care ar putea neutraliza coronavirusul a fost descoperit de Universitatea din Pittsburgh. Medicamentul experimental ar putea fi administrat prin inhalare sau prin plasturi adezivi țepoși. Cercetatorii au izolat „cea mai mică moleculă biologică”, aceasta „neutralizând complet și specific” SARS-CoV-2, provocată de noul coronavirus. (Hotnews)

2. Două companii americane au anunțat dezvoltarea unui test rapid pentru detectarea Covid-19 care poate fi făcut acasă, fără analiză de laborator. Este primul test de acest gen anunțat până acum, rezultatul fiind obținut în 15 minute. (Axios)

3. Pentru prima oară în istorie, în prima jumătate a acestui an, energia regenerabilă produsă la nivelul Uniunii Europene (eoliana, solară, hidro și biomasa) a depășit energia produsă de combustibilii folisi, 40% vs 34%. (Link)

4. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că numărul de 1.713 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 raportat ieri include și cazuri neraportate din zilele anterioare. (Profit.ro)

5. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul trimestru al anului viitor, însă, până atunci, românii trebuie să respecte regulile. (News.ro)

6. Premierul Ludovic Orban a anunțat că va începe licitația pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Pitești – Sibiu, precizând că documentația a fost autorizată și transmisă către SEAP. (Profit.ro)

7. Ministrul Mediului a anunţat că 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi în cadrul campaniei ”O pădure cât o ţară”. Cei mai mulţi vor fi în Tulcea, Galaţi, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj, Brăila şi Vaslui. (News.ro)

8. Parlamentul European a votat pentru crearea fondului destinat finanţării regiunilor cele mai afectate de trecerea către o economie verde. Printre cele mai afectate regiuni sunt judeţul Gorj şi Valea Jiului, care vor beneficia de sume consistente din fondul de tranziţie justă. Alte patru judeţe – Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş vor beneficia de fonduri. Astfel, România poate utiliza aceşti bani pentru proiectele de gaze naturale. (News.ro)

9. Statele UE au mobilizat până în prezent fonduri de 4.200 miliarde de euro pentru acțiuni de răspuns la criza sanitară și economică cauzată de pandemie, echivalent cu peste 30% din bugetul Uniunii, potrivit Comisiei Europene. (Profit.ro)

10. Ministrul Transporturilor a anunțat că valoarea investițiilor publice în primele opt luni ale anului a ajuns la 24,7 miliarde de lei, precizând că acesta reprezintă un maxim istoric. (Profit.ro)

11. Turcia a început miercuri un studiu clinic de fază a 3-a al unui vaccin experimental chinez pentru noul coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca. (News.ro)

12. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că se pot relua cursele aeriene regulate pe ruta România – Polonia, în urma unei decizii a autorităţilor din această ţară, valabilă până în 29 septembrie. (News.ro)

13. Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi-a anunţat miercuri intenţia de a prezenta ”un plan de acţiune” împotriva rasismului şi ”crimelor urii, indiferent că au la bază rasa, religia, genul sau sexualitatea”. (News.ro)

14. Guvernul din Singapore a semnat un parteneriat cu Apple pentru un program de sănătate destinat întregii populații, prin intermediul Apple Watch. Fiecare locuitor poate primi $280 dacă se înregistrează în program și efectuează activități precum mersul pe jos, meditație, înot, somn liniștit etc. Aplicația pentru acest program va avea și taskuri din partea doctorilor sau a experților în fitness. (CNBC)

15. Inditex, proprietarul Zara si cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, s-a întors pe profit, pe fondul creșterii rapide a vânzărilor online și al redeschiderii magazinelor. În trimestrul încheiat la finele lui iulie, compania a înregistrat un profit de €214 milioane, versus o pierdere de €409 milioane în trimestrul anterior. (Financial Times)

16. Waze anunță mai multe facilități interesante, care vor deveni disponibile treptat în perioada următoare. Printre acestea se numără alertele proactive privind aglomerarea traficului, recomandările de călătorii pe baza istoricului de navigare și indicații pentru încadrarea pe banda corectă în funcție de manevrele care urmează. (VentureBeat)

17. Startup-ul german Volocopter, care vrea să scoată pe piață un taxi zburător în întregime electric, permite rezervarea primelor curse, care estimează că ar putea avea loc peste 2-3 ani. Preţul unei curse – ediţie limitată, care include şi un video cu zborul şi un certificat personalizat – este de 300 de euro, iar rezervarea biletelor presupune un avans de 10%. (Startup Cafe)

18. Muzeul „Victor Babeş”, strada Andrei Mureşanu, nr. 14 A, aflat în componenţa Muzeului Municipiului Bucureşti, reintră în circuitul muzeal pe data de 19 septembrie, ora 10.00, refăcut după o scurtă perioadă în care a fost închis pentru reamenajare. (News.ro)

19. Sălile de lectură „Gheorghe Brătianu” şi „Alexandre Saint-Georges” de la Biblioteca Naţională a României vor fi deschise din 21 septembrie. (News.ro)

Fotografia dimineții vine de la concursul Comedy Wildlife Photography. Arthur Telle Thiemann/CWPAs 2020:

Ți-ar mai putea plăcea
Comerțul cu amănuntul a crescut pe primele 8 luni ale acestui an – Cronica Știrilor Pozitive
Rata de infectare cu noul virus a copiilor și adolescenților este la jumătate comparativ cu cea a adulților – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău