Un atac cibernetic a afectat rețeaua Vodafone din Portugalia – Cronica de Tehnologie

1. Google a lansat deja prima versiune developer preview de Android 13. Securitatea, intimitatea și culorile dinamice sunt aspectele pe care se pune focus. Această versiune este disponibilă exclusiv pentru Pixel-uri. (TechCrunch)

2. Un atac cibernetic a afectat rețeaua Vodafone din Portugalia, compania lucrând încă la restabilirea funcționării normale. Multe alte instituții și companii au avut de suferit în urma acestui atac, inclusiv spitale, departamente de ambulanță și pompieri. (Ars Technica)

3. Peste 4 milioane de mile au parcurs vehiculele autonome testate în 2021 în California, în creștere față de anii anteriori. Pe de altă parte, numărul companiilor care fac astfel de teste a scăzut – din 50 de companii înregistrate, doar 22 au derulat teste anul trecut. (The Verge)

4. SUA vor să construiască 500.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice până în 2030 și vor investi pentru asta $5 miliarde. Administrația de la Casa Albă vrea ca șoferii să aibă la dispoziție stații de încărcare la mai puțin de 50 de mile. (Engadget)

5. Google Analytics ar putea fi blocat în Franța. Autoritatea locală spune că serviciul nu oferă utilizatorilor suficientă protecție în fața supravegherii ilegale exercitate de SUA. Un anunț similar a făcut și Austria luna trecută. (Bloomberg)

6. Foxconn spune că stocurile de componente se vor îmbunătăți substanțial în Q1. Asta în contradicție cu alte companii, care susțin, în continuare, că problemele vor continua pe durata întregului an. (Bloomberg)

7. Apple a lansat un nou patch de securitate. Acesta vizează iPhone, iPad, Apple Watch și Mac, rezolvând o vulnerabilitate 0-day din WebKit, care permitea rularea de cod malițios în urma vizitării unui site special modificat. Totodată, update-ul pentru macOS rezolvă și problema care ducea la consumarea rapidă a bateriei în standby. (Profit.ro)

8. Elon Musk spune că lansările Starship vor fi mai ieftine. Musk crede că, în cel mult 2-3 ani, lansarea pe orbită a rachetei va costa mai puțin de $10 milioane. Cu cât mai multe lansări vor fi realizate, cu atât va fi mai mic costul pe zbor. (WSJ)

9. Apple va face mai multe modificări la AirTag, pentru a limita folosirea acestora pentru urmărirea oamenilor. Cu iPhone 11 (și modelele mai noi), utilizatorii vor putea localiza cu precizie AirTag-ul necunoscut care îi însoțește. În plus, avertizarea va avea și sunet, iar sunetele emise de AirTag vor fi mai puternice. (MacRumors)

10. MoviePass se relansează la vară, cu un sistem de credite care pot fi cheltuite pe bilete la cinematograf și mai multe tipuri de abonamente, mai puțin unul cu acces nelimitat. Va exista și o platformă de advertising, numită PreShow, unde utilizatorul va fi recompensat pentru a se uita la reclame. Însă, utilizatorul va fi urmărit cu un sistem de recunoaștere facială, pentru a se verifica dacă, într-adevăr, a văzut reclama. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a plătit $2 miliarde pe un startup israelian care dezvoltă cipuri de inteligență artificială – Cronica de Tehnologie
Microsoft testează integrarea unui portofel crypto fără custodie în browser-ul Edge – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău