Un bebeluș născut prematur, cântărind doar 580 de grame la naștere, s-a vindecat de coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive

1. Donald Trump le-a cerut americanilor să dea dovadă de patriotism și să poarte măști, deoarece “au efect”. (BBC)

2. Un bebeluș născut prematur în cea mai mare maternitate de Lima (Peru), cântărind doar 580 de grame la naștere, s-a vindecat de coronavirus după o lună în terapie intensivă. (G4Media)

3. România a raportat ieri un număr foarte mare de pacienți vindecați de Covid-19, 1707, dublu comparativ cu numărul cazurilor noi. Este cel mai mare număr de pacienți vindecați la nivelul unei zile, până acum.

4. Două județe, Giurgiu și Harghita, nu au raportat nici un caz nou de infectare cu noul coronavirus ieri. Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Călărași, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Tulcea și Vâlcea au raportat un număr de până în 10 cazuri.

5. Este normal ca primii anticorpi produși împotriva Covid-19 să dispară la câteva zile de la infectare. Celulele B produc imediat după infectare foarte mulți anticorpi, cei care atacă infecția și dispar. Al doilea set de Celule B produc anticorpii care rezistă în timp și apar atunci când organismul este din nou infectat. (Link)

6. Vaccinul pentru Covid-19 al Universităţii Oxford ar putea fi disponibil de la sfârşitul anului 2020, dar nu este o certitudine, a declarat marţi principalul dezvoltator al vaccinului, Sarah Gilbert. (News.ro)

7. Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat dexamethasone, un steroid ieftin și disponibil, ca tratament pentru pacienții cu Covid-19. (Reuters)

8. România va primi în total 79,9 miliarde euro prin cele două mari instrumente agreate marți dimineață de Consiliul European (Bugetul multianual pe 7 ani, plus Fondul de realnsare numit Next Generation EU). Totalul de 79,9 miliarde de euro este defalcat astfel: 46,3 miliarde euro fonduri nerambursabile din Bugetul multianual al UE pentru perioada 2021- 2027 si 33,5 miliarde euro din NextGenerationEU (fondul pentru relansare economică). Din aceștia, granturi nerambursabile vor fi 16,8 miliarde de euro, iar împrumuturile rambursabile vor fi de 16,7 miliarde euro. (G4Media)

9. Indicele S&P 500 al bursei americane a revenit pe plus, pe 2020. Este pentru prima oară din 21 februarie când S&P 500 înregistrează o evoluție pozitivă pentru întreaga perioadă de la 1 ianuarie până în prezent. (Reuters)

10. Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii. Au fost modificate printr-un amendament PSD termenele pentru finalizarea celor două tronsoane. Termenul/termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea şi deschiderea circulaţiei pentru cele două tronsoane sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ, respectiv, 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ. (News.ro)

11. Investitorii au salutat marţi acordul Uniunii Europene referitor la pachetul de relansare economică după pandemia de coronavirus, ca fiind un moment de cotitură pentru activele financiare din regiune, afectate ani de zile de crizele datoriilor publice şi diviziunile dintre nord şi sud. Potrivit investitorilor, fondul de 750 de miliarde de euro poate schimba jocul, reprezentând şi un act de solidaritate fără precedent în ultimele şapte decenii de convergenţă europeană. Acordul a dus şi la aprecierea euro la cel mai ridicat nivel din ultimul an şi jumătate. (News.ro)

12. Cea mai nouă companie aeriană din România, Animawings, din care Aegean Airlines deţine 25%, a inaugurat marţi primele sale curse cu prima sa aeronavă, Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy şi beneficiind de configuraţia aeronavelor din flota Aegean Airlines. (News.ro)

13. Pentru prima oară, SpaceX a prins ambele jumătăți ale sistemului de protecție a echipamentelor lansate cu ajutorul rachetelor Falcon 9. Cele două au fost prinse la revenirea pe Pământ cu ajutorul unor nave dotate cu plase speciale. Prinderea ambelor jumătăți înseamnă că sistemul de protecție va putea fi refolosit, reducând astfel cheltuielile lansărilor făcute de SpaceX. (TechCrunch)

14. Ford anunță extinderea parteneriatului cu divizia Intel de tehnologii autonomie, Mobileye. Producătorul auto va folosit tehnologia de vision-sensing a celor de la Mobileye pentru a-și perfecționa funcțiile de navigare asistată – depistarea obstacolelor, a pietonilor, bicicliștilor și mașinilor precum și păstrarea benzii de circulație. (ZDNet)

15. Militanta suedeză şi figură a mişcării pentru climat Greta Thunberg a anunţat că va redistribui asociaţiilor de protejare a mediului un milion de euro, sumă primită odată cu premiul portughez Gulbenkian, care i-a fost decernat luni. (News.ro)

16. NBA a anunţat că 346 de baschetbalişti au fost testaţi pentru Covid-19, iar niciun test nu a fost pozitiv. Testele au fost efectuate în spaţiul protejat de la Orlando, unde urmează să se reia sezonul, la 30 iulie. (News.ro)

Fotografia dimineții – Grauri zburând în dreptul soarelui la Frankfurt. Michael Probst/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cercetătorii din Singapore au găsit o modalitate de a crește globulele roșii umane de două ori mai rapid decât o fac metodele existente – Cronica Stirilor Pozitive
Liderii europeni au căzut de acord asupra bugetului multianual şi a pachetului de relansare economică post-coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău