Un cercetător a demonstrat slăbiciunile distribuției de software reușind să pătrundă în rețelele a 35 de mari companii – Cronica de Tehnologie

1. Google elimină din Chrome suportul pentru procesoarele dinainte de Intel Core 2 Duo și AMD Athlon 64. Conform companiei americane, vor fi afectați doar un număr mic de utilizatori de Windows, care încă folosesc procesoare mai vechi de 15 ani, precum Intel Atom sau Celeron M. (TechSpot)

2. Microsoft spune că SUA și alte țări ar trebui să oblige companiile de tehnologie să plătească pentru știrile pe care le preiau, așa cum încearcă să facă deja Australia. Microsoft are deja un program prin care împarte veniturile cu publicațiile din cadrul Microsoft News și speră să-și extindă cota de piață de pe urma neînțelegerilor dintre guvernele locale și companii precum Google și Facebook, care refuză categoric să plătească. (Bloomberg)

3. Surface Duo, dispozitivul pliabil cu Android al celor de la Microsoft, va fi lansat în Europa pe 18 februarie. Acesta va fi disponibil, mai întâi, în Marea Britanie, Franța și Germania, undeva costa £1.349 respectiv €1.549. (The Verge)

4. Apple va trece prin propriile servere datele utilizatorilor înainte de a le trimite către Google, pentru ca site-urile vizitate să fie verificate cu „Safe Browsing”. Ca urmare, începând cu iOS 14.5, care va fi lansat la începutul primăverii, Google nu va mai avea acces la IP-urile utilizatorilor de Safari. (Profit.ro)

5. Google lansează mai multe funcții de prelucrare a imaginilor bazate pe învățarea mecanică pentru Google Photos, însă acestea vor fi disponibile doar celor care plătesc pentru Google One. Din iunie, Google va începe să contorizeze spațiul ocupat de toate fotografiile salvate în Google Photos, pentru a determina utilizatorii să cumpere spațiu de stocare, iar noile funcții de editare sunt menite să reprezinte încă un imbold în acest sens. (The Verge)

6. Uniunea Europeană vrea să-și construiască propria fabrică de semiconductori și duce negocieri cu TSMC și Samsung în acest sens. Încercarea UE de reducere a dependenței de SUA și Asia va începe cu producția semiconductorilor de 10 nanometri și, eventual, reducerea dimensiunii la 2 nanometri. (Bloomberg)

7. HBO Max se va extinde în America Latină și Caraibe începând cu luna iunie, iar WarnerMedia confirmă lansarea în Europa pentru a doua parte a acestui an. În momentul lansării, clienții direcți vor trece automat la noul serviciu, urmând ca, ulterior, upgrade-ul să se facă și pentru cei care s-au abonat printr-un operator. (News.ro)

8. India folosește un software cu multe probleme tehnice pentru vaccinare. Acesta ar trebui să realizeze înregistrările, programările și chemarea la vaccinare a pacienților, însă încurcă atât cadrele medicale, cât și pacienții cu erori precum anunțarea altor persoane decât cele care ar trebui să vină la vaccinare. India, țara cu cele mai multe cazuri de COVID-19, vrea să vaccineze 300 de milioane de oamenii până în august. (MIT Technology Review)

9. Facebook vrea să reducă vizibilitatea conținutului politic și va derula un test în acest sens în Canada, Brazilia și Indonezia. Va fi modificat algoritmul de rankare pentru ca postările politice să fie mai puțin vizibile în newsfeed-ul utilizatorilor. (NY Times)

10. Un cercetător a demonstrat slăbiciunile distribuției de software reușind să pătrundă în rețelele a 35 de mari companii, printre care Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla și Uber. Acesta a reușit să urce malware în mai multe depozite de software open-source, precum PyPI, npm și RubyGems, malware care a fost apoi automat distribuit aplicațiilor interne ale companiilor. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp a venit cu noi clarificări privind condițiile de utilizare anunțate recent – Cronica de Tehnologie
Facebook a anunțat oficial moneda virtuală Libra, Franța deja vrea să o reglementeze – Cronica de Tehnologie