Un fond de investiții din Cehia cumpără CME, compania-mamă a televiziunilor Pro TV – Cronica dimineții

1. Central Media Entreprises, compania-mamă a televiziunilor Pro TV, a semnat un acord final privind achiziția de către PPF, un grup de investiții controlat de cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner. Tranzacția este evaluată la $2,1 miliarde, potrivit unui anunț al companiei. (Profit.ro). Nota Cronica: Prețul agreat este puțin sub valoarea pe bursă a CME.

2. Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, cel mai urmărit om din lume, ”este mort”, a anunţat Donald Trump. (News.ro)

3. Liderul PNL Ludovic Orban contează pe 234 de voturi pentru susţinerea Guvernului său în Parlament. Orban a declarat că, în afara celor 225 de voturi ale formaţiunilor care au declarat explicit că susţin Guvernul, mai are angajamente de vot din partea a încă cel puţin 9 parlamentari, în condiţiile în care sunt necesare minim 233 voturi. (News.ro)

4. Klaus Iohannis şi-a prezentat public programul prezidenţial, intitulat ”Împreună pentru România normală”. Preşedintele Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD susţinând că, în ciuda faptului că ţara a fost condusă ani buni de către social-democraţi, România este în continuare prima la sărăcie şi pe ultimul loc în ceea ce priveşte protecţia persoanelor vulnerabile. (News.ro)

Promo: Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Fostul premier Dacian Cioloș a spus că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mințit Guvernul deoarece nu l-a informat după momentul tragediei din Colectiv despre existența înregistrării apărute acum. El a declarat că dacă vedea acest film în 2015, când era prim-ministru, avea „o cu totul altă abordare” față de Raed Arafat, atunci când a existat presiunea publică pentru demiterea lui de la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență. (Hotnews)

6. România a importat în primele şapte luni ale anului 2,13 TWh de energie electrică, cu 45% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Importurile s-au majorat şi de la lună la lună, în iulie 2019 ţara noastră aducând din afară cu 344% mai multă energie electrică decât în iulie 2018. (Adevarul)

7. Funcționarii publici din primării care au obligația de a emite certificate de urbanism și autorizații de construire urmează a fi amendați cu până la 5.000 de lei dacă refuză nejustificat să elibereze aceste documente în noul termen de 15 zile. (Profit.ro)

8. Extrema dreaptă germană își continuă ascensiunea în Estul Germaniei. Potrivit unor estimări realizate de televiziunea publică, Alternativa pentru Germania (AfD) se clasează, cu 23-24% din voturile exprimate, pe poziţia a doua în alegerile regionale din Turingia, în fosta Germanie de Est comunistă. Scorul obținut este mai mult decât dublu faţă de cel din alegerile din 2014 şi peste cel obținut de conservatorii lui Merkel. (News.ro)

9. În urma alegerilor de ieri, Mauricio Macri, președintele conservator al Argentinei, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său de centru stânga, Alberto Fernández. (AP)

Una din Cronica de Carte: Editorii publicației electronice Publishers Weekly au numit deja cele mai bune 10 cărți ale anului 2019, dintr-o listă de 150 de cărți publicate în acest an. Printre cărțile alese, se numără ”The Man Who Saw Everything”, de Deborah Levy, ”The Nickel Boys”, de Colson Whitehead, o carte despre Donald Trump, dar și o carte grafică, ”Good Talk”, de Mira Jacob. (Publishers Weekly)

10. O agenție de turism din România a inclus în oferta sa din această toamnă o excursie la Cernobîl, orașul în care s-a produs cea mai mare catastrofă nucleară, în anul 1986, prețul pachetului turistic fiind de 395 de euro. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – O hartă cu protestele mari desfășurate în lume, de la 1 septembrie:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – 29 de milioane de conturi afectate de atacul hackerilor asupra Facebook
Rafila: “Este probabil ca circa jumătate de milion de oameni din România să fi trecut deja prin Covid-19″ – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău