Un funcţionar public câştigă, în medie, cu 58% mai mult decât angajaţii din restul economiei – Cronica dimineții

1. România are cel mai mare procent, 22%, al cetățenilor care se opun mișcării libere în Uniunea Europeană pentru a trăi, a studia, a munci sau a dezvolta o afacere. Doar Italia are un procent la fel de mare. (Link)

2. Un funcţionar public câştigă, în medie, cu 58% mai mult decât angajaţii din restul economiei. (Link)

3. Numărul contractelor individuale de muncă înregistrate în Registrul general de evidență a salariaților a crescut în martie cu 29.934 comparativ cu luna precedentă. La finele primului trimestru erau înregistrate 6.425.112 contracte de muncă. (Profit.ro)

4. Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi un proiect de ordonanţă de modificare a Codului rutier prin care se interzice ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. (News.ro)

5. Asia va genera 50% din PIB-ul global în 2040 și 40% din consumul mondial. (Link)

6. Jyske Bank, a treia bancă din Danemarca, a anunțat că creditele ipotecare pe 10 ani beneficiază de o dobândă negativă de 0,5%. Asta înseamnă că dacă împrumutați $1 milion, veți returna bancii, în cei 10 ani, doar $995.000. (BusinessInsider)

7. Autoritatea care reglementează comunicațiile în Rusia a notificat ieri Google sa nu mai faca publicitate pe YouTube la “demonstrațiile ilegale”. (Reuters)

8. Vânzările de rucsacuri rezistente la gloanțe au crescut cu 300%, în SUA, după atentatele de acum o săptămână. (CNN)

9. Mii de YouTuberi vor să formeze un sindicat pentru a forța Google/Alphabet la o mai mare transparentă. Mișcarea ar avea susținerea celui mai mare sindicat din Europa. (CNBC)

10. În Marea Britanie, vânzările de casete audio au crescut cu 112% în primele șase luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. (Bloomberg)

Fotografia dimineții vine din Des Moines, Iowa, Statele Unite. Eric Thayer/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Serviciile secrete ruse au organizat o campanie de dezinformare în ceea ce privește eficiența vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech – Cronica dimineții
Cronica diminetii – 3 ani de la Colectiv
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău