Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, a fost declarat personalitatea anului de Sputnik – Cronica dimineții

1. Premierul Ludovic Orban a declarat că proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi va fi dezbătut, din nou, în Parlament, după 1 februarie. Potrivit acestuia, proiectul ar putea trece în Camera Deputaților cu 173 de voturi, cu 8 voturi mai multe decât este necesar. (Hotnews)

2. PNL își propune să își stabilească, până la 1 martie, candidații pentru funcția de primar, în toate localitățile țării, pentru ca ulterior să înceapă campania de strângere de semnături. (Link)

3. Aproape 15% din suprafața Antarcticii s-a topit partial (apă pe suprafața gheții) într-o singură zi, pe 24 decembrie. Este cel mai mare procent înregistrat din 1979. (Newsweek)

4. Zeci de mii de persoane au fost evacuate din Victoria, Australia, din cauza incendiilor. Peste 100 de incendii afectează continentul în acest moment. Mai mult de 4 milioane de hectare au fost distruse de incendii în ultimele 4 luni. (BBC)

Promo: Noutăți din cadrul procesului de democratizare a investițiilordeși campania de equity crowdfunding pentru Evertoys a fost stabilită pentru 60 de zile, în 20 de zile s-au strâns 130,000 din cei 150,000 EUR necesari. Așadar, dacă vrei să-ți diversifici portofoliul și să devii investitor early-stage în startupurile inovative și etice din România, acum ai ocazia prin SeedBlink, cea mai mare platformă locală de equity crowdfunding. SeedBlink filtrează startupurile și democratizează investițiile, facilitând plasamente între 2,500 si 25,000 EUR per companie. Prima campanie s-a închis exclusiv cu business angels iar acum este încă live listarea pentru public a Evertoys, unNetflix al jucăriilor” care a implementat modelul “toys as a service”. Detalii aici: Evertoys – Equity Crowdfunding.

5. Goldman Sachs estimează la mai puțin de 20% șansele la economia SUA să intre în recesiune anul viitor. (Link)

6. Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, a fost declarat personalitatea anului de Sputnik, ediția în limba română. Sputnik este organul de propagandă al Kremlinului. (Link)

7. Papa Francisc le-a transmis credincioșilor să lase telefoanele în timpul meselor și să vorbească între ei.  (Reuters)

8. Pentagonul a anunţat că forţele americane au atacat trei baze din Irak şi două din Siria ale miliţiei şiite Kataib Hezbollah, susţinute de Iran. (NYTimes)

9. Curtea Constituțională franceză a decis că autoritățile pot urmări conturile sociale ale cetățenilor pentru a detecta posibile evaziuni fiscale. (Reuters)

10. Fostul președinte Barack Obama și-a prezentat lista cărților favorite pe acest an. (Link)

Fotografia dimineții e din 2011, după moartea lui Steve Jobs, și a fost făcută în fața unui magazin Apple din Sydney. Torsten Blackwood/AFP via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – NASA începe căutarea formelor avansate de viață extraterestră.
Cronica dimineții – Pentru prima oară sub un miliard de oameni au trecut în noul an fără acces la electricitate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău