Un român a fost numit director general interimar al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică – Cronica serii

Pe Cronica de Business găsiți astăzi 16 știri.

1. Românul Cornel Feruță a fost numit director general interimar al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA). El va rămâne în funcție până când statele membre se vor pune de acord asupra succesorului lui Yukiya Amano, decedat recent.

2. ANAF, Inspectoratul Teritorial de Muncă și alte structuri ale statului vor declanșa în august o campanie de controale vizând evaziunea și munca „la negru”, a anunțat astăzi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. (Profit.ro)

3. Procurorul General al Statelor Unite, William Barr, a cerut reluarea execuțiilor pentru condamnații la moarte. În ultimii 16 ani nici o persoană nu a mai fost executată în SUA. (WSJ)

4. Industria chineză a pierdut 5 milioane de locuri de muncă în ultimul an. Aproape 2 milioane sunt pierdute din cauza războiului comercial cu Statele Unite. (Link)

5. Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost trimis în judecată de DNA. (News.ro)

6. Șomajul în Spania a scăzut la 14%, cel mai redus nivel din ultimii 11 ani. Spania are peste 3 milioane de șomeri. (Link)

7. Autorităţile din Ucraina au capturat un petrolier rus în oraşul de port ucrainean Ismail ca răspuns la faptul că Rusia a capturat trei nave ucrainene şi a arestat 24 de marinari în noiembrie 2018. (News.ro)

8. Mai mult de 250 de zboruri au fost anulate astăzi de pe aeroportul olandez Schiphol, al treilea cel mai mare aeroport din Europa. Motivul anulărilor a fost o problemă la alimentarea avioanelor cu combustibil. (Independent)

9. Iordania și-a lansat primul muzeu militar subacvatic. Muzeul, situat pe coasta Mării Roșii, va constitui o atracție suplimentară pentru deja popularul resort turistic Aqaba. 19 echipamente militare scoase din uz au fost scufundate la o adâncime de 28 metri. (Phys)

10. Fraudele influencerilor vor costa brandurile $1,3 miliarde anul acesta și $1,5 miliarde anul viitor. (Link)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr al reviste Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanţelor exclude „ferm” posibilitatea reducerii CAS cu 5% – Cronica serii
România a importat un TWh de gaz rusesc de la începutul conflictului din Ucraina – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău