Orange România, scădere la cifra de afaceri, dar creștere la numărul de clienți – Cronica de Business

1. Diageo, cea mai mare companie de băuturi alcoolice din lume și producătorul Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness, a înregistrat un profit operațional în creștere cu 10% în anul încheiat la 30 iunie, până la valoarea de £4 miliarde. Încasările au fost ajutate de lansarea băuturii White Walker în cadrul brandului Johnnie Walker, produs inspirat de serialul Game of Thrones. (Reuters)

2. Boeing ar putea opri definitiv producția de avioane 737 Max dacă utilizarea acestora este în continuare interzisă la nivel global, după ce gigantul american a înregistrat cea mai mare pierdere trimestriala din istorie în ultimele trei luni, în valoare de £3,4 miliarde. (BBC)

3. La o valoare de $11.96 miliarde, profitul American Airlines în al doilea trimestru a depășit ușor previziunile analiștilor, însă a fost afectat de efectul interzicerii avioanelor Boeing 737 Max. (CNBC)

4. Conglomeratul american Comcast, a doua cea mai mare companie de televiziune din lume, a adăugat 209.000 de abonați pentru serviciul de internet broadband, dar a pierdut 224.000 dintre cei care se abonaseră la serviciile video. (Bloomberg)

5. Gigantul 3M, care produce, printre altele, faimoasele bilețele Post-it, a înregistrat o scădere abruptă de 39% a profitului în al doilea trimestru, în special pe fondul suspendării operațiunilor în Venezuela. (Wall Street Journal)

Super Bonus:

6. Compania aerospațială din Marea Britanie Cobham va fi preluată de grupul de private equity Advent International, într-o tranzacție cash în valoare de £4 miliarde. (Guardian)

7. Veniturile totale ale producătorului de bere AB InBev au crescut până la $13,9 miliarde în al doilea trimestru, versus $13,8 miliarde în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul a avansat până la $2,8 miliarde, de la $2,2 miliarde. (Financial Times)

8. AstraZeneca a raportat vânzări în creștere pentru al patrulea trimestru consecutiv, după ani de scăderi pe fondul pierderii unor patente ale medicamentelor mai vechi. Încasările din divizia de oncologie au crescut cu 57%, până la valoarea de $2,17 miliarde. (Reuters)

9. Metro Bank a înregistrat o scădere de 84% a profitului în prima jumătate a anului, instituția financiară britanică înregistrând șase luni dificile în care clienții au retras £2 miliarde. (Sky News)

10. Orange România a realizat în intervalul aprilie-iunie o cifră de afaceri în valoare de €268,5 milioane, în scădere cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar a raportat o creştere de 2% a numărului clienţilor. (News.ro)

11. Acțiunile Southwest Airlines au scăzut cu 5% în tranzacțiile de dinaintea deschiderii pieței, pe fondul faptului că cifra de afaceri a companiei în al doilea trimestru, în valoare de $5,9 miliarde, a fost sub așteptările analiștilor. Southwest a fost, la rândul sau, afectată de problemele avioanelor Boeing 737 Max și va opri complet zborurile de pe aeroportul Newark din New York. (CNBC)

12. Profitul operațional al Volkswagen Group a crescut cu 30% în al doilea trimestru, deși compania a înregistrat o scădere a vânzărilor. Rezultatul a fost înregistrat pe fondul creșterii cererii de automobile de tip SUV și de cele de tip premium. (Reuters)

13. Retailerul francez Auchan a primit avizul Consiliului Concurenței să preia magazinele destinate comercializării produselor alimentare și non-alimentare din stațiile Petrom. (Profit.ro)

14. Veniturile totale ale producătorului auto Ford au fost de $38,85 miliarde în al doilea trimestru, sub valoarea de $38,92 miliarde în perioada similară a anului trecut și sub așteptările analiștilor. (CNBC)

15. Toyota investește $600 milioane în compania chineză de ride-sharing Didi Chuxing. (TechCrunch)

16.  Conglomeratul nipon SoftBank a strâns circa $70 miliarde de la mai mult de zece investitori, printre care și Apple, și va adăuga $38 miliarde din fonduri proprii pentru dezvoltarea succesorului diviziei sale de investiții în tehnologie, cunoscutul Vision Fund. (Nikkei Asian Review)

Ți-ar mai putea plăcea
Britanicii pun Huawei la colț – Cronica de business
Inflația din Marea Britanie continuă să crească, ajungând la 9,1% în Mai – Cronica de Business
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău