Un startup își propune să creeze un software care să înzestreze roboții cu un nivel înalt de inteligență – Cronica de Tehnologie

1. China ar putea folosi TikTok pentru a influența rezultatul alegerilor din Statele Unite de anul acesta, a declarat directorul serviciilor naționale de informații, Avril Haines, în cadrul unei audieri a comisiei de informații a Camerei Reprezentanților. Declarația vine înaintea votului unui proiect de lege care ar putea forța ByteDance să vândă TikTok. (The Guardian)

2. Startup-ul Physical Intelligence, fondat în acest an, își propune să creeze un software care să înzestreze o gamă largă de roboți cu un nivel înalt de inteligență. Acesta a primit deja o finanțare de $70 de milioane de la Thrive Capital, OpenAI, Sequoia Capital, Greenoaks Capital Partners, Lux Capital și Khosla Ventures. (Bloomberg)

3. Din această primăvară, dezvoltatorii din Uniunea Europeană vor putea livra aplicații de iOS direct de pe propriile site-uri. Apple a anunțat, în acest sens, programul Web Distribution, prin care doritorii, pentru a fi autorizați, vor trebui să îndeplinească o serie de condiții, inclusiv acceptarea noii taxe Core Technology (€0.50 pentru fiecare instalare care depășește pragul de un milion într-un an). (Profit.ro)

4. 38% dintre adolescenții americani spun, în cadrul unui sondaj, că petrec prea mult timp folosind smartphone-ul. 44% dintre tineri recunosc că telefonul îi face să se simtă anxioși, iar 72% spun că se simt mai liniștiți fără telefon. (Pew Research Center)

5. TikTok pare să lucreze la o aplicație de photo sharing, care să concureze cu Instagram. Conform descoperirilor făcute în codul TikTok, viitoarea aplicație se va numi TikTok Photos și va fi lansată în curând. (Profit.ro)

6. Google a impus limitări modelului lingvistic Gemini, pentru ca acesta să nu mai ofere răspunsuri legate de alegeri. Limitările, care sunt deja active în Statele Unite, vor fi activate în toate țările în care au loc alegeri. (TechCrunch)

7. Google, Apple, Microsoft și Mozilla au lansat Speedometer 3.0. Cea mai nouă versiune a benchmark-ului pentru browsere web îmbunătățește modul în care se calculează scorurile, afișează rezultate mai detaliate și introduce o varietate mai mare de sarcini de lucru. (9to5Google)

8. Samsung și SK Hynix au oprit vânzarea echipamentelor de producere a cipurilor, de teamă să nu încalce sancțiunile asupra Chinei și Rusiei. În loc să le vândă pe piața echipamentelor folosite, cele două companii le țin acum în depozite. (FT)

9. Săptămâna viitoare începe un al treilea proces în California care vizează sistemul Autopilot folosit de Tesla. Acuzarea urmează să susțină că Tesla nu a testat niciodată cât de repede și de eficient pot șoferii să preia controlul în cazul în care sistemul automat virează accidental spre un obstacol. (Reuters)

10. Folosirea Unreal Engine va costa dezvoltatorii care produc alt conținut decât jocuri $1,850 per utilizator pe an. Dezvoltatorii de jocuri vor plăti în continuare 5% din câștigurile care depășesc $1 milion în venituri brute pe viață. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Shopify lansează Shop, propria aplicație de cumpărături – Cronica de Tehnologie
Huawei testează un smartphone cu propriul sistem de operare, Hongmeng – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău