Uniunea Europeană a aprobat tranzacția prin care Microsoft vrea să cumpere Activision Blizzard – Cronica de Tehnologie

1. Uniunea Europeană a aprobat tranzacția prin care Microsoft vrea să cumpere Activision Blizzard, după ce Microsoft a acceptat mai multe condiții. Decizia reprezintă o victorie importantă pentru gigantul american, mai ales după ce, în urmă cu o săptămână, aceeași tranzacție a fost blocată în Marea Britanie. (News.ro)

2. WhatsApp lansează Chat Lock, o nouă funcționalitate pentru securizarea mesajelor. Aceasta constă într-un folder în care pot fi mutate conversațiile sensibile, folder ce poate fi securizat cu parolă sau biometric. În plus, notificările pentru conversațiile din Chat Lock nu afișează numele persoanei care a trimis mesajul și nici conținutul acestuia. (News.ro)

3. Administrația Securității Transporturilor a demarat un program pilot pentru testarea tehnologiilor de recunoaștere facială în 16 aeroporturi din Statele Unite. Autoritatea americană spune că testul este voluntar și precis, însă, criticii ridică semne de întrebare privind părtinirea deja cunoscută la tehnologiile de recunoaștere facială, intimitatea și repercusiunile asupra pasagerilor care vor refuza să fie scanați astfel. (AP)

4. IRS a construit un sistem prin care americanii vor putea depune declarațiile fiscale în mod digital și gratuit, care va putea fi testat începând din ianuarie 2024. Sistemul, care va facilita legătura directă dintre contribuabili și guvern, este criticat deja de Intuit, care îl numește o cheltuială inutilă din banii de la buget. Intuit este unul din marii jucători ai pieței de soluții pentru plata impozitelor, estimată în SUA la $14.4 miliarde. (Washington Post)

5. Amazon își va îmbunătăți funcția de căutare a magazinului online cu ajutorul inteligenței artificiale. Gigantul american vrea să creeze „o experiență conversațională interactivă”, prin care utilizatorii să poată găsi răspunsuri la întrebări, să compare produse și să primească sugestii personalizate. (Bloomberg)

6. Numărul abonamentelor TV din SUA a scăzut cu 7% YoY în Q1 2023 la 75,5 milioane. 58,5% dintre gospodăriile americane mai au cablu TV, ceea ce reprezintă cel mai slab nivel din 1992. Singurul provider care a crescut este YouTube TV, acesta adăugând 1,4 milioane de abonați în ultimul an. (Variety)

7. Uniunea Europeană a început o investigație informală care vizează soluția cloud Azure. Autoritățile au trimis chestionare rivalilor, prin care îi întreabă pe aceștia dacă Microsoft și-a folosit cota mare de piață pentru a-și dezavantaja competitorii. Investigația informală ar putea fi urmată de una oficială, care să se lase cu amenzi importante pentru gigantul american. (Bloomberg)

8. Cloudflare lansează Cloudflare One for AI, o suită de securitate care permite companiilor să folosească inteligența artificială în mod securizat, cu protejarea drepturilor intelectuale și a datelor clienților. Compania crede că soluția prezentată va facilita companiilor să adopte noile instrumente de AI, fără a compromite securitatea sau performanța. (VentureBeat)

9. Microsoft a lansat aplicația Phone Link pentru Windows 11, care permite utilizatorilor să răspundă la apeluri, mesaje și să primească notificări de pe iPhone. Noua aplicație folosește tehnologia Bluetooth pentru a se conecta la telefon și este disponibilă pentru download în Microsoft Store. (Profit.ro)

10. O tehnică ce permite construirea unor forme complexe, la un nivel care nu a fost posibil până acum pentru imprimarea 3D tradițională, a fost dezvoltată de oamenii de știință chinezi. Aceștia folosesc un amestec de ceramică, ce devine solid aproape instantaneu atunci când este expus luminii infraroșii. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Aplicația de comunicare video Zoom trimite datele utilizatorilor către Facebook – Cronica de Tehnologie
Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău