Ursula von der Leyen a fost aleasă prima preşedintă a Comisiei Europene – Cronica dimineții

1. Ursula von der Leyen, fost ministru al Aparării în guvernul german, a fost aleasă, cu 383 la 327 de voturi şi 22 de abţineri, prima preşedintă a Comisiei Europene. Ea îl va înlocui pe Jean-Claude Juncker. (News.ro)

2. Camera Reprezentanților din Congresul american a adoptat o rezoluție care condamnă tweeturile președintelui Trump ca fiind rasiste. În respectivele postări, Trump le-a trimis, pe patru alese democrate, care provin din cadrul minorităţilor, în tările de unde au venit în SUA. (WSJ)

3. Anual, un bebeluș din zece este născut de o adolescentă, în România. Este un fenomen care ne plasează statistic în Asia sau Africa, nu în Europa. (EuropaLibera)

4. Numărul societăților comerciale și pfa-urilor intrate în insolvență a scăzut cu 28,76%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2018, la 3.196 de insolvențe. (Profit.ro)

5. Jumătate din emigranții români cu studii superioare aveau, în 2015-2016, locuri de muncă inferioare pregătirii lor. Mai mult de un sfert dintre emigranții români, în state membre OECD, lucrau ca necalificați. Datele apar într-un raport OECD. (Cursdeguvernare)

6. Românii au stat în beznă, în medie, aproape şapte ore în 2018. Vestea bună este că această valoare este cu 70 de minute mai mică decât cea de anul trecut, însa cu mult peste valorile din țările dezvoltate. (Economica)

7. Hackeri neidentificați au furat datele personale a cinci milioane de bulgari, de la fisc, au anunțat ieri autoritățile, care notează o posibilă legătură rusă în atac. (Profit.ro)

8. România se află în aceeași categorie cu țări precum Rusia, Arabia Saudită, Ungaria, Statele Unite și Moldova, atunci când vine vorba despre ostilitatea socială față de alte religii. (EuropaLibera)

9. Grupul cultural conservator One Million Moms (OMM) îndeamnă la un boicot al filmului „Toy Story 4” din pricina a ceea ce consideră a fi o „subtilă” încurajare a comunității LGBTQ. Într-o scenă, două femei lasă la grădiniță o fetiță și ulterior o iau și-i dau o îmbrățișare. Nu se dau indicii despre relația celor două femei. (Hotnews)

10. Deputatul USR, Claudiu Năsui, este de părere că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale candidatul USR va câştiga pe mâna electoratului PSD. Acesta a declarat că alegătorii din bazinul tradiţional al PSD vor avea de ales între Klaus Iohannis şi Dan Barna, iar un vot anti-Iohannis îi va da şanse candidatului USR să câştige cursa prezidenţială. (Digi24)

Fotografia dimineții – Prima femeie aleasă președinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are 60 de ani și este mamă a șapte copii:

Ți-ar mai putea plăcea
140.000 de persoane au călătorit cu metroul vineri, în prima zi de după Starea de Urgență – Cronica dimineții
Ministrul Educaţiei: Educația din timpul crizei sanitare a fost ”o catastrofă la scară globală” – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău