USR București a depus o plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea – Cronica serii

1. 11.000 de cercetători din 153 de țări au declarat o stare de urgență climatică și au avertizat că fără schimbări majore omenirea va avea de suferit. (TheIndependent)

2. Noii miniştri din guvernul Orban și-au preluat astăzi funcţiile. Președintele Iohannis a fost prezent la Ministerul Justiţiei, la Ministerul Afacerilor Externe, la Ministerul de Interne și la Ministerul Apărării. (News.ro)

3. USR București a depus azi o plângere penală la DNA împotriva primarului Capitalei, Gabrielei Firea. Aceasta este acuzată că, deși ar fi avut indicii că au fost făcute operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală în cazul lucrărilor făcute la Spitalul Gomoiu, nu a sesizat procurorii. (Hotnews)

4. Europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier PSD, îi cere demisia lui Victor Ponta de la conducerea Pro România. ”Nu ai vrea tu, Victor, să-ţi dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm”, îi transmite Tudose lui Ponta, în replică la afirmaţiile acestuia privind excluderea din partid a celor care au votat Guvernul Orban şi la acuzaţiile conform cărora ar fi negociat cu Ludovic Orban votul pentru Guvernul PNL. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Xerox își va vinde participația de 25% în Fuji Xerox pe care o deținea ca urmare a unui joint-venture vechi de aproape șase decenii cu japonezii de la Fujifilm. Aceștia vor plăti $2,3 miliarde. (Bloomberg)

5. Abu Dhabi a anunțat că a descoperit zăcăminte de petrol ce conțin 7 miliarde de barili și 58.000 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Noile zăcăminte poziționează Emiratele Arabe Unite pe locul 6 în topul țărilor, după rezervele deținute. (Link)

6. Guvernatorul băncii centrale din Letonia, Ilmars Rimsevics, a compărut ieri în fața unui tribunal pentru acuzația de luare de mită, acesta fiind primul proces în care este acuzat un membru al Consiliului Guvernatorilor al Băncii Centrale Europene. Procurorii l-au acuzat pe Rimsevics (54 de ani) de acceptarea unei mite de 500.000 de euro și efectuarea unei vacanțe plătite în Rusia. (Profit.ro)

7. Șapte din zece români din mediul urban folosesc cel puțin o platformă de streaming pe bază de abonament, potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 1.200 de respondenți. 69% dintre respondenți au un abonament pentru cel puțin o platformă, în timp ce 46% folosesc Netflix și o treime HBO GO, cele două servicii dominând piața video on demand din România. (StartupCafe)

Una din Cronica de Tehnologie: Smartphone-urile, tabletele și difuzoarele inteligente care folosesc asistenți digitali precum Siri, Google Assistant sau Alexa pot fi manipulate de la mare distanță de hackeri folosind laserul. Cercetătorii au demonstrat că pot astfel să deschidă uși ale caselor inteligente și să pornească mașini. (Wired)

8. Peste 1.100 de angajați Google au semnat o scrisoare prin care îi cer gigantului american să elimine complet emisiile de carbon până în 2030 și să nu mai colaboreze cu organizațiile care poluează. De asemenea, se cere încetarea legăturilor cu entitățile care ajută sau încurajează supravegherea, separarea sau încarcerarea refugiaților. (Vice)

9. Autoritățile din China au aprobat un medicament pentru tratarea bolii Alzheimer. Oligomannate poate fi utilizat în formele ușoare și moderate ale bolii, fiind primul medicament împotriva bolii din ultimii 17 ani. (Bloomberg)

10. Richard Branson a raspuns intrebarilor despre cum va arăta lumea peste 50 de ani. (Quarz)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dosar penal pentru posesorul masinii cu mesaj anti-PSD
Cronica serii – Kovesi: “Nu imi dau demisia”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău