Facebook are un nou logo corporate – Cronica de Tehnologie

1. Facebook are un nou logo corporate, despre care compania americană spune că va face mai clar faptul că produse precum WhatsApp și Instagram îi aparțin. (Profit.ro)

2. Microsoft lansează Office Mobile, o aplicație pentru Android și iOS care aduce sub același acoperiș funcțiile elementare din Word, Excel și PowerPoint. Noua aplicație se dorește a fi un hub central pentru instrumentele office de bază, care face trimitere la Office 365 pentru cei care au nevoie de opțiuni avansate. (ZDNet)

3. Adobe a lansat Photoshop pentru iPad. Aplicația care suportă Apple Pencil nu include încă toate instrumentele versiunii de desktop, însă va fi actualizată constant până va ajunge la același nivel. După cele 30 de zile în care poate fi testată gratuit, Photoshop pentru iPad va costa $9.99 pe lună pentru cei care nu sunt abonați la Adobe Creative Cloud. (Profit.ro)

4. Microsoft va lansa browser-ul Edge bazat pe Chromium pe 15 ianuarie. O versiune Release Candidate, care include opțiunea sincronizării datelor între platforme, poate fi descărcată acum. (Profit.ro)

5. Smartphone-urile, tabletele și difuzoarele inteligente care folosesc asistenți digitali precum Siri, Google Assistant sau Alexa pot fi manipulate de la mare distanță de hackeri folosind laserul. Cercetătorii au demonstrat că pot astfel să deschidă uși ale caselor inteligente și să pornească mașini. (Wired)

6. Un singur cont de Bitfinex, unul dintre cele mai importante servicii de schimb pentru criptomonede din ultimii ani, este responsabil de 50% din creșterea valorii Bitcoin din perioada martie 2017 – martie 2018, când moneda ajunsese $20,000. (WSJ)

7. Din ce în mai mulți utilizatori se plâng de sistemul de gestionare a memoriei din iOS 13.2, care închide mai frecvent aplicațiile din background. Această tactică, pe care unii producători o folosesc pentru creșterea autonomiei, are dezavantajul de a forța aplicațiile să-și dea refresh când sunt redeschise, ceea ce duce în unele cazuri la reluarea activităților sau pierderea unor informații nesalvate. (MacRumors)

8. Microsoft a lansat un serviciu care permite companiilor să creeze o rețea internă de informații. Project Cortex face parte din Office 365 și apelează la învățarea mecanică pentru organizarea automată documentelor pe categorii și colecții. (TechCrunch)

9. Xiaomi a lansat primul smartphone din lume cu cinci camere foto (cu senzori produși de Samsung), unde rezoluția camerei foto principale este de 108 MP. Mi CC9 Pro va fi disponibil la început în China, unde va costa, în funcție de combinația memorie-spațiu de stocare, între €360 și €450. (GSMArena)

10. Creșterea TikTok pare să încetinească, după ce a înregistrat 177 milioane download-uri în ultimul trimestru, cu 4% mai puțin decât în urmă cu an. Declinul aplicației care câștigase peste 500 de milioane de utilizatori în prima jumătate a anului ar veni ca urmare a reducerii bugetului pentru reclame pe Facebook. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a integrat Meet cu Gmail pentru utilizatorii de business și cei din educație – Cronica de Tehnologie
Pentru prima oară, tehnologia de recunoaștere facială este folosită pe un aeroport din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău