Valoarea primelor 50 de branduri românești a scăzut cu 3.7% – Cronica de Business

1. Profitul înainte de impozitare al Alpha Bank România a ajuns la €21,3 milioane la sfârșitul lunii decembrie 2020, în creștere cu circa €1 milion față de 2019. (Profit.ro)

2. News Corp, compania condusă de Rupert Murdoch, a ajuns la o înțelegere pentru preluarea publicației americane Investor’s Business Daily. Tranzacția va avea o valoare de $275 milioane. (Bloomberg)

3. Operatorul de cinematografe Cineworld caută aprobare de la acționari pentru a atrage o finanțare de $3 miliarde, în contextul în care compania estimează că prezența în cinematografe își va reveni abia în 2024. (Financial Times)

4. Valoarea totală a celor 50 de branduri românești de top a scăzut cu 3.7%, pe fondul incertitudinii globale cauzate de pandemie. Retailul farmaceutic, unul dintre business-urile câștigătoare în această perioadă, a marcat două premiere: Catena a urcat în Top 10, iar Farmacia Tei a avut cea mai rapidă ascensiune în clasament. Simultan, în top au revenit brandurile Tinmar (energie) și Cocorico, producătorul cărnii din pui din portofoliul grupului Aaylex. (Profit.ro)

5. London Stock Exchange vizează o emisiune de bonduri în valoare de $4,5 miliarde, pentru a refinanța datoria acumulată în urma achiziției furnizorului de date și infrastructură pentru piețele financiare Refinitiv. (Bloomberg)

6. Stocul modern de spaţii industriale din România a depăşit în 2020 pragul de cinci milioane de metri pătraţi şi urmează să ajungă la aproximativ 5,5 milioane de metri pătraţi în acest an, peste 60% din suprafaţa aflată în construcţie fiind deja pre-închiriată. (News.ro)

7. Intel, care de câțiva ani este în declin din cauza problemelor de fabricație, a anunțat un plan de relansare care va consta în deschiderea de noi fabrici după investiții de $20 miliarde. Intel anunță planul pe fondul crizei microprocesoarelor care a afectat grav industria auto, dar și a electronicelor. (Hotnews.ro)

8. Firma de private equity Apollo Global Management ia în considerare vânzarea editurii și companiei de tehnologie Mcgraw-Hill Education, pentru care ar putea obține până la $6 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a depășit Aramco la profitabilitate – Cronica de Business
Veniturile Starbucks au scăzut cu 5% – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău