Activitatea de dezvoltare imobiliară s-ar putea dubla în 2019 în România – Cronica de Business

1. Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a reintrat în posesia terenului fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi din Capitală, la mai bine de un deceniu de la prima achiziție, și pregătește deja actele pentru construcția unui proiect imobiliar mixt cu locuințe, birouri și spații comerciale. (Profit.ro)

2. Activitatea de dezvoltare imobiliară s-ar putea dubla în 2019 în România comparativ cu 2018 dacă toate proiectele programate pentru acest an vor fi finalizate, urmând să fie aduse pe piaţă peste 900.000 mp de spaţii moderne, conform firmei de consultanţă imobiliară JLL. (News.ro)

3. Founders Fund, fondul investitorului american Peter Thiel și unul dintre primii susținători ai Facebook, și-a vândut toate acțiunile în compania americană de social media. (Reuters)

4. Philip Morris este în discuții cu Altria pentru recombinarea celor două companii, ceea ce ar crea un gigant în domeniul tutunului cu un business în valoare cumulată de $210 miliarde. (Financial Times)

5.  JP Morgan ia în considerare vânzarea unui portofoliu de clienți deținători de carduri de credit în valoare de circa $1 miliard.  (Bloomberg)

Bonus:

6. Ciprian Marica, fostul atacant al naţionalei de fotbal şi în prezent principalul finanţator al echipei de fotbal Farul Constanţa, a demarat alături de un partener consolidarea blocului Volga, de la intersecţia Căii Dorobanţilor cu bulevardul Iancu de Hunedoara, dar şi a clădirii de birouri de lângă acesta unde are sediul Fundaţia Ciprian Marica şi compania de construcţii Hidroconstrucţia. (ZF)

7. Johnson & Johnson a fost amendată de un tribunal din SUA cu $572 milioane pentru rolul sau în răspândirea epidemiei de consum de opioide, în prima decizie de acest tip împotriva unui gigant american. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Producătorul Botox la vânzare, iar un Brexit fără acord ar costa industria auto £50,000 pe minut – Cronica de Business
Hard Rock Cafe București donează 100.000 de lei către Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău