Vânzările de smartphone-uri s-au prăbușit în China – Cronica de Tehnologie

1. Vânzările de smartphone-uri s-au prăbușit în China luna trecută, când piața a scăzut cu 54% YoY, din cauza coronavirusului. Apple a vândut doar 494.000 de unități, față de 1,27 milioane în februarie 2019 și peste 2 milioane în ianuarie 2020. (Profit.ro)

2. Producția de litiu, material folosit de baterii, ar putea accelera datorită unei noi tehnici de filtrare puse la punct de cercetătorii australieni. În loc de luni sau chiar ani, extragerea litiului din apa sărată se va putea face în câteva ore. (Bloomberg)

3. Apple recomandă acum folosirea șervețelelor dezinfectante pentru curățarea produselor sale, după ce anterior avertiza împotriva acestui lucru. Compania americană încurajează dezinfectarea în acest fel a suprafețelor dure, dar atrage atenția să se evite învelișurile speciale și să nu se introducă lichid în deschizături. (CNBC)

4. Twitter obține $1 miliard de la firmele de investiții Elliott Management și Silver Lake. Cele două primesc câte un loc în consiliu de administrație, iar Jack Dorsey rămâne CEO-ul companiei. (CNBC)

5. Apple Watch Series 6 va avea funcție de monitorizare a somnului și opțiuni de control parental, printre altele, conform descoperirilor făcute în codul de iOS 14. De asemenea, watchOS 7 va aduce noi watch face-uri. (9to5mac)

6. Twitter a etichetat un video postat de directorul de social media al Casei Albe și repostat de Donald Trump cu “manipulated media”. Clipul, care a fost prelucrat pentru a părea că Joe Biden spune că Trump va fi reales, a fost marcat și de Facebook ca “parțial fals”. (Washington Post)

7. Sensor Tower, una din cele mai cunoscute platforme de analytics pentru dezvoltatorii de aplicații, a colectat în secret date despre utilizatori folosind VPN-uri și aplicații de blocare a reclamelor. (BuzzFeed News)

8. Amazon va vinde și altor companii tehnologia pe care o folosește în magazinele proprii pentru a elimina nevoia casierilor și statul la cozi pentru plată. Cu “Just Walk Out” clientul scanează cardul la intrarea în magazin, iar banii sunt retrași automat la ieșire. (Reuters)

9. Australia dă Facebook în judecată pentru cazul Cambridge Analytica, care ar fi afectat peste 300.000 de australieni. Amenda maximă prevăzută pentru fiecare contravenție în parte este de $1,7 milioane, însă este puțin probabil ca fiecare utilizator afectat să fie luat în calcul. (The Guardian)

10. O extensie de Chrome permite utilizatorilor să ofere prietenilor acces la conturile de streaming video fără să le dea parola. DoNotPay trimite cookie-uri care păcălesc Netflix, HBO și celelalte servicii să creadă că este vorba de aceeași sesiune deschisă într-o altă fereastră. (FastCompany)

Ți-ar mai putea plăcea
Email-ul ambasadorului american în China a fost spart de hackerii chinezi – Cronica de Tehnologie
Apple anunță că a început să asambleze iPhone 14 în India – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău