Tesla a anunțat un profit de aproape 5 ori mai mare – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, s-a asociat cu Sacha Dragic, fondatorul Superbet, în vederea dezvoltării unei rețele naționale de parcuri logistice cu o țintă de 500.000 de metri pătrați, suprafață care le-ar asigura astăzi locul trei în piață. (Profit.ro)

2. Tesla a înregistrat al treilea trimestru consecutiv cu un profit record. Compania a livrat cu aproximativ 73% mai multe vehicule decât în ​​Q3 2020. Creșterea se datorează vânzărilor din China, unde Tesla deține cea mai mare fabrică auto, după capacitatea de producție. Profitul a fost de $1,6 miliarde, în creștere față de $331 de milioane, cât a fost în aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile au atins nivelul record de $13,8 miliarde. (WSJ)

3. Prețurile cărbunelui au scăzut puternic în China provocând un declin generalizat al cotațiilor mărfurilor la nivel global, cum ar fi cele ale cuprului, aluminiului și zincului. Prețurile petrolului au evoluat la rândul lor în scădere. (Profit.ro)

4. PayPal ar fi făcut o ofertă pentru preluarea Pinterest. Capitalizarea Pinterest este de aproximativ $40 miliarde. (WSJ)

5. Compania petrolieră de stat braziliană Petrobras a confirmat că nu va putea satisface „cererea atipică” din partea distribuitorilor de combustibil, în noiembrie, deoarece a depășit capacitatea sa de producție. Petrobas este una dintre cele mai mari companii petroliere din lume. (Reuters)

Bonus: Franța a testat, vreme de 10 luni, un sistem bazat pe blockchain, în cadrul căruia mai multe instituții financiare importante au folosit o monedă digitală emisă de Banque de France. Testul a urmărit utilitatea unei monede digitale în cadrul operațiunilor financiare uzuale. (FT)

6. Apple își va testa angajații nevaccinați de fiecare dată când vor intra în birourile companiei. Măsura va fi implementată începând cu 1 noiembrie. (Bloomberg)

7. Acțiunile IBM au scăzut cu 4% după ce compania a anunțat venituri de $17,62 miliarde, sub estimările analiștilor. Veniturile diviziei Global Technology Services au fost de $6,15 miliarde, în scădere anuală de 5%. (CNBC)

8. Volkswagen a produs în acest an numai 300.000 de vehicule la principala sa fabrică, din Wolfsburg. Este cel mai redus nivel din 1958 şi cu mult sub producţia medie anterioară pandemiei de coronavirus. (News.ro)

9. Acțiunile companie egiptene de plăți electronice au crescut miercuri, la debutul pe bursă, după cel mai mare IPO de pe bursa locală, din 2015 până în prezent. Acțiunile E-Finance au crescut cu 40%. (Bloomberg)

10. Jack Ma, cofondatorul Alibaba, a părăsit China pentru prima dată de când grupul său a intrat în atenția autorităților chineze de reglementare, în urmă cu un an. Ma ar fi în Europa unde se întâlnește cu prietenii, discută afaceri și participă la degustări de vin. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Adidas ar putea vinde Reebok – Cronica de Business
Comisia Europeană vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău