VIG, profit de €14,2 milioane în România – Cronica de Business

1. Companiile din sectorul spațial au atras în primul trimestru investiții de $1,9 miliarde, potrivit unui raport publicat de firma Space Capital din New York. (Profit.ro)

2. ROCA Investments, companie holding care oferă soluţii de capital şi parteneriat activ pentru consolidarea şi scalarea IMM-urilor româneşti, a raportat un randament al investiţiilor de 62% în 2020. (News.ro)

3. TuSimple Holdings, companie care dezvoltă camioane autonome în SUA, derulează o ofertă publică inițială și urmărește să atragă $1,35 miliarde. (Bloomberg)

4. Gigantul american Amazon, cel mai puternic retailer online a avut anul trecut afaceri în România de 443 milioane lei și un profit net de 25,4 milioane lei, cu peste 3.200 de angajați. (Profit.ro)

5. Compania aeriană Air Canada, puternic afectată de actuala criză, a ajuns la o înțelegere cu guvernul canadian pentru a accesa fonduri de până la $4,69 miliarde, care să o ajute să își revină. (Reuters)

6. Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în februarie 2021 cu 9,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

7. Fondul de tip activist Elliott Management a ajuns la o participație în valoare de mai multe miliarde în producătorul britanic de medicamente GSK și este în poziția de a ajusta strategia companiei pe termen lung, după ce aceasta a pierdut cursă de dezvoltare a unui vaccin anti-Covid în fața competitorilor. (Financial Times)

8. Vienna Insurance Group a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de €493,8 milioane, un profit brut de €14,2 milioane și o rată combinată îmbunătățită la 99%. (Profit.ro)

9. Cu festivalurile puse pe pauză din cauza pandemiei COVID, fondatorul Untold și Neversea are altă idee de afacere: o aplicație de mobil pentru care deja a strâns investii de €1 milion. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Dan Ostahie cumpără Despec – Cronica de Business
Compania lui Warren Buffett, pierdere netă de $50 miliarde în primul trimestru – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău