Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD – Cronica dimineții

1. Estimare ING Bank: Guvernul are nevoie de încă 21,4 miliarde de lei în timp foarte scurt, până la finele anului, pentru finanțarea deficitului, iar împrumuturile vor crește abrupt în 2020. (Profit.ro)

2. Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, iar preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu este preşedinte interimar. Dăncilă a declarat că a înţeles opinia colegilor şi că este necesară o resetare a partidului. (News.ro)

3. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că majorarea cu 40% a punctului de pensie din septembrie 2020 va fi inclusă în bugetul de anul viitor, chiar dacă mai mulți analiști au arătat că va pune în pericol situația finanțelor publice. (Profit.ro)

4. Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul Bitdefender, crede ca administrația, serviciile către cetățeni, s-ar putea digitaliza in doi ani, “maximum”. Talpeș mai crede că “anumite grupuri din România au acces la date interconectate. Grupuri care țin de guvernări locale, grupuri de putere.” (CursdeGuvernare)

5. România își va asuma în fața Comisiei Europene o țintă de energie regenerabilă de 30,5% pentru anul 2030, în creștere față de obiectivul de 27,9% estimat anterior. (Profit.ro)

6. Parlamentul European va vota azi noua Comisiei Europeană. De la 10.00, ora României, președintele ales al CE Ursula von der Leyen își va prezenta echipa comisarilor desemnați. (Hotnews)

7. Manelele, dedicațiile și grătarele au fost interzise în Timișoara, la evenimentele organizate pe spațiul public. Decizia este a primarului Robu. (Link)

8. Speranța de viață a americanilor a scăzut pentru al treilea an consecutiv. Cele mai mari probleme, cauzate de supradoze, boli ale ficatului sau sinucideri, se regăsesc în categoria de vârstă 24-65 de ani. (WashingtonPost)

9. Muzeul de Artă din Baltimore plănuieşte să cumpere anul viitor doar opere create de femei. În prezent, doar 4% din colecţiile muzeului reprezintă creaţii semnate de artiste. (News.ro)

10. De azi puteți vedea, pe Netflix, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, “The Irishman”, regizat de Martin Scorsese. Cu o distribuție de excepție, filmul spune povestea șoferului de camion Frank Sheeran, interpretat de Robert de Niro, care se implică în crima organizată alături de puternicul lider de sindicat Jimmy Hoffa, interpretat de Al Pacino. (Netflix)

Fotografia dimineții – Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu. Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Arhiepiscopul Tomisului: “Ritualul botezului nu va fi schimbat. Nu ne intimidăm” – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Apple începe să investească în achiziția de filme

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău