Viorica Dăncilă a devenit candidatul PSD la Preşedinţie – Cronica serii

1. Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la Preşedinţie. Gabriela Firea a renunţat la candidatură. (News.ro)

2. Boris Johnson a fost ales de membrii Partidului Conservator, cu 92.153 de voturi, lider al formaţiunii, înfrângându-l pe Jeremy Hunt care a obţinut 46.656 de voturi. Johnson va deveni premierul Marii Britanii, înlocuind-o pe Theresa May. (News.ro)

3. Creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 7,1% (3,1% în termeni reali), în iunie, față de aceeași lună a anului trecut, la 259,57 miliarde lei (54,97 miliarde euro). Ritmul a încetinit, comparativ cu Mai. (Profit.ro)

4. Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 7,7% în iunie (3,7% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 336,975 miliarde de lei (71,36 miliarde de euro). (News.ro)

5. $3800 de miliarde au cheltuit, în ultimii 9 ani, companiile americane listate pe bursă pentru a-și răscumpăra din acțiuni. (TheAtlantic)

6. Delegarea lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost prelungită, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu şase luni, începând din 15 august. (News.ro)

7. FTC a stabilit că Google se face vinovat de încălcarea COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) pentru că a colectat date de la copiii sub 13 ani care au intrat pe YouTube. Se așteaptă ca Google să fie penalizat cu mai multe milioane de dolari. (The Washington Post)

Una din Cronica de Business: Cu un salariu mediu net de 805 euro pe lună, IT-știi români câștigă cel mai puțin din regiune. Cele mai mari salarii le încasează specialiștii din Estonia, a căror medie salarială netă este de 1.567 de euro pe lună. Aceștia sunt urmați de cei Slovenia, cu 1.341 de euro lunar, cei din Cehia, cu 1.289 de euro, și cei din Slovacia, care câștigă, în medie, 1.159 de euro. (Profit.ro)

8. Metroul din Londra va avea acoperire 4G pe toate platformele și tunelurile începând din martie 2020. Rețeaua de transport britanică este celebră pentru semnalul de date foarte prost, pentru care și-a câștigat numele “not-spot” și pe care Guvernul britanic promite că-l va îmbunătăți încă din 2005. (Engadget)

9. Olandezii au construit prima fermă plutitoare, cu 32 de vaci. (Quarz)

10. Netflix vrea să-i plătească lui Eddie Murphy $70 milioane pentru ca acesta să realizeze mai multe emisiuni de stand-up comedy. In urmă cu un an Chris Rock a primit $40 milioane pentru doar două emisiuni. (TMZ)

Fotografia serii – Boris Johnson, noul premier al Regatului Unit. Sursa.

Ți-ar mai putea plăcea
Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei 2020 USR PLUS – Cronica serii
România are contractate până la finalul acestui an peste 23 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău