Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD – Cronica serii

1. Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD, la congresul extraordinar al partidului. Eugen Teodorovici a devenit preşedinte executiv, iar Mihai Fifor secretar general. Viorica Dăncilă este prima femeie care devine preşedinte al PSD. (News.ro)

2. Klaus Iohannis a declarat, la Sibiu, că este preşedintele României şi vrea să rămână preşedintele României, şi nu al Consiliului European. (News.ro)

3. Randamentul bondurilor emise de Trezoreria Statelor Unite s-a inversat. Bondurile emise pe termen scurt, 3 luni, oferă un randament mai mare decât cel al celor emise pe 10 ani. Este un semn că piața se așteaptă la o recesiune. (Axios)

4. Statele Unite și China au agreat azi să reînceapă negocierile comerciale și ca americanii să nu perceapă noi tarife pentru exporturile chineze, a anunțat ministrul de externe al Chinei. (News.ro)

5. Cancelarul german Angela Merkel a acceptat definitiv ca Manfred Weber, candidatul din țara sa, pe care îl susține, să nu fie numit în funcția de președinte al Comisiei Europene. (Profit.ro)

6. Președintele Trump a declarat că guvernul său ar putea permite companiilor americane reluarea vânzărilor către compania chineză Huawei. Declarația vine după ce Statele Unite și China au decis reluarea discuțiilor pentru rezolvarea divergențelor comerciale. (WSJ)

7. Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă prezentarea trunchiată și lipsită de precizie istorică făcută de Ambasada Federației Ruse în România pe pagina sa oficială de Facebook privind ultimatumul sovietic din 1940 și evenimentele care i-au urmat. Reacția diplomației române vine după ce Ambasada Rusiei a postat un material intitulat „Anul 1940 în Basarabia: astfel a fost în realitate…” în care este prezentată varianta Moscovei despre ocuparea Basarabiei și se susține, printre altele, că „trupele sovietice au fost întâmpinate de populația locală cu bucurie și chiar exultare”. (Hotnews)

8. Software-ul folosit de avioanele Boeing 737 MAX a fost scris și testat în India de programatori plătiți cu aproximativ $9 pe oră. (Bloomberg)

9. Elevii, majoritatea fete, unei școli din Afganistan, fără electricitate, fără căldură, fără computere și fără suficiente manuale, au fost acceptați aproape în totalitate la licee sau universități. (NYTimes)

10. Nava Sea-Watch a acostat forţat, noaptea trecută, în portul Lampedusa, relatează AFP, adăugând că tânăra femeie căpitan Carola Rackete a fost arestată. La bordul navei se aflau de 17 zile 40 de migranţi. Miercuri, Rackete, în vârstă de 31 de ani, aflată la comanda navei sub pavilion olandez, a forţat blocada apelor teritoriale italiene impusă de ministrul Matteo Salvini. (News.ro)

Fotografia serii vine de la Congresul PSD:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul crede că 8.611.300 de persoane se vor vaccina până la finele anului – Cronica serii
Comisia Europeană a anunțat alocarea a 25 de miliarde de euro pentru combaterea coronavirusului – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău