Viorica Dăncilă a fost validată candidata PSD la alegerile prezidențiale – Cronica serii

1. Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a fost validată, în unanimitate, candidata PSD la alegerile prezidențiale. Dăncila a declarat că este mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care ţipă de pe margine.   (News.ro)

2. Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunțat azi că a ordonat armatei să intervină pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană. (BBC)

3. Astăzi a început summitul G7, la Biarritz, în Franța. Oficialii americani cred că președintele Macron încearcă să-l izoleze și să-l facă de râs pe Donald Trump pentru a câștiga electoral. (Bloomberg)

4. Rusia a testat astăzi rachetele balistice Sineva și Bulava, lansate de pe două submarine din regiunea polară a Oceanului Arctic și din Marea Barents, a anunțat Ministerul Apărării rus. (Profit.ro)

5. Un american este responsabil, în medie, pentru producerea a 16 tone de CO2 anual, de trei ori mai mult decât media globală. (Link)

6. Cel puțin trei dintre cei 28 de susținători oficiali ai cryptomonedei Libra, a celor de la Facebook, vor să se distanțeze de proiect din cauza investigațiilor autorităților. (FT)

7. Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA este “îngrijorat” de o bacterie ce produce Salmonela, rezistentă la antibiotice. Între iunie 2018 și martie 2019 boala a ucis două persoane și a îmbolnăvit 255. (Axios)

8. Luna viitoare Apple ar putea anunța Pro iPhone-ul, cu trei camere foto. (Bloomberg)

9. Cercetătorii au descoperit un izotop rar, al minereului de fier, în zăpada din Antarctica. Acesta se produce în spațiu, când stelele explodează. (TheAtlantic)

10. La finalul acestui an, Netflix va atinge, în Statele Unite, o audiență de 158,8 milioane, jumătate din populația SUA. Amazon Prime Video va ajunge la 96,5 milioane, în timp ce audiența Hulu va fi de 75,8 milioane. (eMarketer)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr TheEconomist:

Ți-ar mai putea plăcea
Amenințarea unui război nuclear este la cel mai înalt nivel de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – Cronica serii
Foreign Policy: SUA și Germania fac eforturi pentru a amâna invitația de aderare la NATO a Ucrainei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău