Vision Pro este considerată o dezamăgire din punctul de vedere al productivității, cu un câmpul vizual îngust și un multitasking dificil – Cronica de Tehnologie

1. Forțat de legislația DMA, WhatsApp va permite, în curând, comunicarea cu alte aplicații de chat. Facilitatea va fi opțională, iar cei ce vor alege să o activeze vor primi mesajele care vin de la utilizatorii altor aplicații într-un inbox separat de cel obișnuit. (Wired)

2. Vision Pro este considerată o dezamăgire din punctul de vedere al productivității, cu un câmpul vizual îngust și un multitasking dificil. (Stratechery, review) Pe de altă parte, Apple va adăuga, printr-un update viitor, funcții de gestionare pentru enterprise, similare celor care există deja pe celelalte dispozitive ale companiei. (TechCrunch)

3. YouTube TV are peste 8 milioane de abonați, crescând de la 5 milioane de abonați la jumătatea lui 2022. Abonații urmăresc împreună peste un miliard de ore de conținut pe zi, iar peste trei milioane de canale câștigă un procent din banii veniți din reclame. (Variety)

4. Olanda anunță că una din rețelele sale militare a fost spartă anul trecut de hackerii chinezii de stat. Deși este pentru prima oară când Olandă acuză oficial China pentru un atac cibernetic, oficialii olandezi spun că este vorba deja de un trend al spionilor chinezi. (Reuters)

5. Google va plăti $350 de milioane pentru a scăpa de un proces care a avut în vedere expunerea datelor personale ale utilizatorilor Google+. Eligibili pentru a primi o parte din bani sunt și investitorii care au cumpărat acțiuni între 23 aprilie 2018 și 30 aprilie 2019. (Washington Post)

6. Meta propune ca toate companiile din industrie să folosească standarde comune pentru identificarea conținutului creat de AI. Deși departe de a fi soluția perfectă, standardele IPTC și C2PA pot fi folosite pentru a confirma autenticitatea informațiilor meta atașate fișierelor multimedia. (NY Times)

7. ESPN, Fox și Warner vor crea împreună un serviciu de streaming, care va transmite meciuri din cele mai importante ligi sportive din Statele Unite. Serviciul, din care fiecare companie va deține o treime, va fi lansat în toamnă și urmează a fi disponibil de sine stătător. (WSJ)

8. Mai multe țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie și Franța, împreună cu mai multe mari companii de tehnologie, printre care se numără Apple, Google Meta și Microsoft, au semnat o declarație pentru „utilizarea responsabilă a spyware-ului”. Semnatarii spun că se tem că „diseminarea necontrolată” a instrumentelor de spionaj ar putea duce la o „escaladare neintenționată în spațiul cibernetic”. (Politico)

9. Într-un raport, experții în securitate cibernetică de la Google spun că monitorizează în jur de 40 de producători de spyware comercial, indicând că această industrie s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme. Același raport susține că guvernele nu mai au monopol asupra spyware-urilor sofisticate și că acestea au fost folosite în cazul a 20 din cele 25 de vulnerabilități 0-day descoperite anul trecut. (Cyberscoop)

10. Blockchain-ul Solana a întâmpinat o problemă majoră de funcționare, care a durat mai bine de două ore. Este primul astfel de incident din 2024, după ce platforma s-a confruntat anul trecut de mai multe ori cu astfel de situații. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon a prezentat o tehnologie de plată biometrică prin simpla scanare a palmei – Cronica de Tehnologie
Ediția din acest an a târgului de gaming E3 a fost anulată – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău