Walmart a lansat în Mexic un serviciu de comenzi prin intermediul WhatsApp – Cronica de Tehnologie

1. Divizia mexicană a Walmart a lansat un serviciu de comenzi prin intermediul WhatsApp. Livrările se vor face din magazinele Superama și au prețuri diferite în funcție de prioritatea aleasă. O livrare în 90 de minute costă $2.55. (Reuters)

2. Mașinile electrice noi trebuie să includă în Europa un sistem care generează în mod artificial zgomot pentru a nu surprinde pietonii sau bicicliștii. Sistemul trebuie să devină activ la viteze mai mici de 19 km/h. (BBC)

3. Germania și Olanda au creat o rețea militară comună, numită TEN (Tactical Edge Networking), care va fi folosită pentru coordonarea acțiunilor. Dincolo de comunicarea dintre cele două armate, care include calculatoare, telefoane și alte echipamente, noua rețea va fi folosită și pentru implementarea mai rapidă a tehnologiilor noi. (ZDNet)

4. Kenya aduce tehnologiile moderne în sprijinul pădurarilor care au sarcina de a proteja animalele de braconieri. Sistemele de supraveghere video și cipurile de urmărire de ultimă generație stau la baza unei rețele prin care paznicii urmăresc în timp real activitatea din rezervațiile naturale. (Phys)

5. 24 de țări, inclusiv Rusia, China și Statele Unite, au semnat un pact pentru circulația liberă a datelor. Inițiativa primului ministru japonez Shinzo Abe promite să respecte intimitatea, securitatea și drepturile de autor. (Engadget)

6. La o lună de când a lansat primul set de sateliți din cadrul proiectului Starlink, SpaceX mai deține controlul a 57 din cei 60 de sateliți. Nu se știe exact ce s-a întâmplat cu ceilalți trei, însă aceștia se vor prăbuși eventual pe Pământ. (The Verge)

7. SpaceX va construi o flotă de navete Starship, capabile să transporte 100 de pasageri în spațiu. Primele prototipuri vor fi construite în Florida și Texas, iar pentru lansare se vor folosi rachetele Super Heavy. (TheSouthAfrican)

8. Intel își scoate la vânzare brevetele pe care le deține în zona tehnologiilor wireless. Compania americană, care caută cumpărător și pentru divizia sa care se ocupă de modem-uri 5G, are în portofoliu aproximativ 8.500 de brevete. (Iam-Media)

9. Companiile de tehnologie coreene se așteaptă să fie afectate de sancțiunile economice pe care Japonia ar urma să le impună Coreei de Sud. Decizia Guvernului japonez vine după ce Curtea Supremă din Coreea de Sud a decis că firmele japoneze, precum Mitsubishi, trebuie să plătească compensații celor care au fost supuși la muncă forțată în perioada 1910 – 1945, câtă vreme Coreea a fost sub stăpânire japoneză. (KoreaTimes)

10. Noul joc de realitate augmentată al celor de la Niantic, Harry Potter: Wizards Unite, este considerat prea complicat față de Pokemon Go. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Windows 11 va putea fi instalat și pe PC-urile vechi – Cronica de Tehnologie
70.000 de lucrători în IT au părăsit Rusia de la invadarea Ucrainei – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău