WarnerMedia anunță HBO Max, concurent pentru Netflix – Cronica de Divertisment

1. Într-o perioadă în care lipsesc blockbusterele, premiera cinematografică a săptămânii cu cel mai mare potențial la public este comedia de acțiune “Stuber” (“Detectiv de nevoie”). Stu este un șofer de Uber care preia ca pasager un polițist aflat pe urmele unui ucigaș. Dintr-o dată, misiunea de a-și păstra rating-ul de 5 stele devine una palpitantă și plină de evenimente neprevăzute. (IMDB)

2. Pasionații de filme horror au la dispoziție cea de-a treia parte a francizei Annabelle. Cu titlul orginal “Annabelle Comes Home”, filmul continuă povestea cu Annabelle în camera sigilată de artefacte supranaturale din casa specialiștilor în demoni Ed și Lorraine Warren. Lucrurile se complică însă când păpușa trezește la viață celelalte spirite malefice din cameră. (IMDB)

3. Alte trei filme au premiera la cinema în weekend și toate abordează teme biografice. “Vox Lux” spune povestea artistei Celeste interpretată de Natalie Portman, “Yesterday” prezintă viața și cariera muzicianului Jack Malik, în timp ce “Le ninfee di Monet – Un incantesimo di acqua e luce” redă viața pictorului francez Claude Monet. News.ro)

4. Sâmbătă, 13 iulie, cu începere de la ora 10:00, va avea loc a doua ediție a Marșului maşinilor eco-friendy (electrice şi hybrid). Evenimentul va avea ca punct de întâlnire parcarea Bibliotecii Naționale a României din București, iar printre participanții la marș se numără și jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu și campionii României la ski alpin, Ania Caill şi Ionel Valeriu Achiriloaie. Participanții vor pleca ulterior într-un marș pe traseul Biblioteca Naţională – Piaţa Alba Iulia – Piaţa Unirii – Piaţa Victoriei – Arcul de Triumf şi retur pe Bulevardul Kiseleff – Calea Victoriei – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Unirii – Biblioteca Naţională. (G4Media)

5. Formația Alternosfera va susține sâmbătă, 13 iulie, la Arenele Romane din București, un concert aniversar cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființare. Trupa va urca pe scenă cu începere de la ora 21:30, iar producătorii promit o instalație nouă de sunet, dar și lumini și proiecții dedicate. Prețurile biletelor variază între 95 lei și 150 lei. (InfoMusic)

6. Tot sâmbătă, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, va avea loc un show aviatic la care vor participa aeronave civile și militare, printre care se numără Mig-21 Lancer, F-16 şi Eurofighter Typhoon. Spectacolul va începe la ora 10:30 și va include și o expoziție de echipamente militare, iar intrarea spectatorilor este liberă. (News.ro)

7. Marți, 16 iulie, la ora 21:43, va începe o eclipsă de Lună care va fi vizibilă inclusiv din România. Cu această ocazie, București Mall organizează pe acoperișul clădirii sale un eveniment pentru urmărirea evenimentului astronomic alături de vânătorul de eclipse Cătălin Beldea. Participanții vor putea vedea eclipsa prin intermediul a trei telescoape, iar acestea vor fi utilizate ulterior și pentru a vedea planetele Jupiter și Saturn. Eclipsa de Lună va avea maximum la ora 00:30 și se va încheia la 03:17. (Facebook)

8. În perioada 17-21 iulie va avea loc a șaptea ediție a festivalului de muzică Electric Castle, care se desfășoară pe domeniul Castelului Banffy din apropiere de Cluj-Napoca. Pe parcursul celor 5 zile ale festivalului vor urca pe scenă, printre alții, Florence + The Machine, Thirty Seconds to Mars, Limp Bizkit și Bring Me the Horizon. Un bilet de o zi costă între 250 lei și 300 lei, iar un pass care permite accesul în toate cele 5 zile ale festivalului ajunge la 600 lei. (Electric Castle)

9. Artistul Smiley a anunțat că va susține un turneu de concerte în 15 orașe din România. Turneul va debuta în 29 octombrie la Pitești și se va încheia în 21 decembrie la București, iar printre celelalte orașe în care Smiley va concerta se numără Constanța, Brașov, Timișoara sau Iași. Biletele vor fi puse în vânzare începând de marți, 16 iulie. (IaBilet)

10. Warner Media a anunțat că în primăvara anului 2020 va lansa serviciul de streaming HBO Max, care va include conținut de la aproape toate companiile din cadrul grupului, inclusiv Warner Bros, New Line, CNN, TNT sau The CW. Printre titlurile deja confirmate sunt celebrele seriale “Friends” (care va părăsi platforma Netflix la sfârșitul anului 2019) și “The Fresh Prince of Bel-Air” („Prințul din Bel-Air”), care l-a lansat în cinematografie pe Will Smith. (The Verge)

Bonus: Industria cinematografică a generat venituri de circa 19 miliarde de dolari la nivel global din vânzarea de bilete în prima jumătate a anului, în scădere cu 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În Statele Unite, cea mai mare piață pentru industrie din lume, vânzările de bilete au scăzut cu 9.4%, la circa 5.6 miliarde de dolari. Principalele cauze ale scăderii sunt numărul prea mare de francize și concurența puternică exercitată de serviciile de streaming precum Netflix. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Festivalurile Untold, Astra Film și Alpin Film au loc în acest weekend – Cronica de Divertisment
Al cincilea sezon al serialului The Crown are premiera pe Netflix în 9 noiembrie – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău