Chernobyl a devenit serialul cu cea mai mare notă din istorie pe platforma de filme IMDB – Cronica de Divertisment

1. Chernobyl a devenit serialul cu cea mai mare notă din istorie pe platforma de filme IMDB. Mini-seria produsă de HBO și disponibilă inclusiv în România pe platforma HBO GO are în prezent nota 9.7 după transmiterea primelor 4 dintre cele 5 episoade. Chernobyl a depășit astfel documentarul Planet Earth II (9.5) și celebrul serial Game of Thrones (9.4), cu mențiunea că în prezent are mai puțin de 90.000 de voturi, spre deosebire de cele peste 1.5 milioane de voturi primite de GoT. (Inverse)

2. Astazi începe la Cluj-Napoca o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfășura până în 9 iunie. Festivalul promovează arta cinematografică prin prezentarea celor mai inovatoare și spectaculoase filme, iar printre invitații de marcă din acest an se numără actorul Nicolas Cage. (Program TIFF 2019)

3. Astazi, 31 mai, The Motans susține un concert la Arenele Romane din București. Show-ul include structuri de lumini și proiecții speciale, iar concertul va beneficia de numeroase surprize și un playlist cu cele mai îndrăgite piese. (Info Music)

4. Joi a început la Complexul Expozițional Romexpo a 14-a ediție a târgului de carte Bookfest. Evenimentul are loc în Pavilionul B2 până duminică, 2 iunie, iar intrarea este liberă. Ca de obicei, numeroasele edituri prezente oferă reduceri la achiziționarea cărților în cadrul Bookfest, iar organizatorii au anunțat și un program de evenimente pentru copii sub numele Bookfest Junior. (Bookfest)

5. Sâmbătă, 1 iunie, Teatrul Odeon organizează în intervalul 11:00 – 18:00 evenimentul Ziua Copilului la Odeon. Pe baza indicațiilor primite pe hărți, copiii vor explora povestea măștilor de teatru, vor descoperi o lume inedită în Sala Majestic și vor ajunge pe pontonul din Auditorium Majesticum. Intrarea este liberă pe baza unei rezervări pe site-ul oficial al evenimentului. (Teatrul Odeon)

6. Sâmbătă, 1 iunie, are loc Maratonul Sibiu. Competiția se desfășoară pe străzile orașului Sibiu și are probe de maraton (42 km), semimaraton (21 km), 10 km și 5 km, dar și curse speciale pentru copii și adolescenți. (Maraton Sibiu)

7. Duminică, 2 iunie, se desfășoară History Run, o competiție de alergare pe o lungime de 28 de kilometri de la Castelul Corvinilor din Hunedoara până la Cetatea Devei. Traseul este integral pe asfalt și străbate zone rurale pitorești printre dealuri. (History Run)

8. La cinema, cea mai importantă premieră de vineri este Godzilla: King of the Monsters (Godzilla II: Regele Monștrilor), care prezintă o confruntare decisivă între câțiva dintre cei mai populari monștri din istoria culturii populare. “Godzilla II oferă exact ceea ce promite: muşchi încordaţi la maximum şi înfruntări spectaculoase între creaturi gata să umple ecranul şi să facă prăpăd zeci de kilometri în jur”, potrivit unei cronici pentru noul film al seriei. (Cinemagia)

9. Pentru un strop de cultură poți alege însă Rocketman, un film inspirat din viața legendarului muzician Elton John, care îmbină lumea muzicii, a celebrității și a modei. Filmul îl urmărește pe Elton de-a lungul drumului spre succes, dependență și suferință și abordează inclusiv imaginea privată și sexualitatea lui. (IMDB)

10. Între timp, Government of Children 3D (Guvernul copiilor 3D) este un documentar care invită 100 de copii români să-și imagineze următorul secol de existență a României, în contextul în care România a împlinit anul trecut 100 de ani de la Marea Unire. Documentarul rulează în câteva cinematografe din România. (IMDB)

Fotografia ediție – Afișul filmului Godzilla II:

Ți-ar mai putea plăcea
Al treilea sezon al serialului “Ozark” disponibil de azi pe Netflix – Cronica de Divertisment
Al cincilea sezon al popularului serial “Billions” va avea premiera duminică, 3 mai, pe platforma de streaming HBO Go – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău