Warren Buffett a ieșit din top 5 cei mai bogați oameni din lume – Cronica de Business

1. Forbes înregistrează un record de 2.755 de miliardari în lume, potrivit clasamentului anual publicat marți, în vârful căruia se află – al patrulea an la rând – Jeff Bezos, fondatorul Amazon, iar Elon Musk îl detronează de pe locul doi pe Bernard Arnault. În urma creșterii averilor patronilor din domeniul „tech”, omul de afaceri american Warren Buffett a ieșit din top 5, pentru prima oară după mai bine de 20 de ani. (Profit.ro)

2. Franța va recapitaliza Air France-KLM cu €4 miliarde, ceea ce o va transforma în cel mai mare acționar al companiei aeriane, cu o participație de aproape 30%. (Reuters)

3. Volumul pieţei berii a crescut în 2020 în România cu 0,5%, ajungând la 16,75 milioane hectolitri, iar în contextul Covid-19, românii au preferat ambalajele de unică folosinţă: sticlă nereturnabilă, plastic sau doză, arată datele Asociaţiei Berarii României. Ponderea sectorului HORECA în vânzările de bere a scăzut la 8% în 2020, de la 15% anul anterior. Dacă înainte de pandemie berea servită în sectorul ospitalităţii genera €443 milioane în economia românească, în 2020 a generat doar puţin mai mult de jumătate, respectiv €241 milioane. (News.ro)

4. Platforma digitală de sănătate Bright Health vizează derularea unei oferte publice inițiale în SUA și caută să atragă cel puțin $1 miliard. Compania, activă în 13 state americane, este așteptată să fie evaluată la peste $10 miliarde. (Bloomberg)

5. Banca elvețiană Credit Suisse a anunțat că intrarea în incapacitate de plată a Archegos Capital a costat-o 4,4 miliarde de franci elvețieni ($4,7 miliarde). Pe fondul loviturii, gigantul va înlătura directorii diviziilor de risc și investiții. (Profit.ro)

6. Compania americană de energie Pioneer Natural Resources va prelua jucătorul texan DoublePoint Energy, într-o tranzacție în valoare de $6,4 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Goldman Sachs, amenzi de $5 miliarde – Cronica de Business
Dent Estet, afaceri de 46 milioane de lei – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău