Bill Gates a investit $78 milioane într-un producător de antene de satelit – Cronica de Business

1. Omul de afaceri spaniol Amid Achi Fadul, unul dintre cei mai bogați antreprenori din Insulele Canare și proprietarul rețelei comerciale El Grupo Número 1, care grupează cele mai multe francize din Spania, intră în România. (Profit.ro)

2. American Airlines, cea mai mare companie aeriană din lume, va elimină 19,000 de joburi în octombrie, atunci când ia sfârșit un program de ajutor al guvernului american. Cifra reprezintă 30% din forța de muncă a companiei. (BBC)

3. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a investit $78 milioane în producătorul de antene de satelit Kymeta. Compania produce antene de dimensiuni mici, care pot fi utilizate pe mașini, trenuri sau bărci. (Reuters)

4. Compania britanică de tehnologie Aveva Group a ajuns la o înțelegere pentru preluarea producătorului de tehnologie Osisoft, una dintre investițiile japonezilor de la SoftBank, pentru $5 miliarde. (Bloomberg)

5. Ant Group, companie deținută de miliardarul chinez Jack Ma, a înregistrat un profit de $2,6 miliarde anul trecut și este în proces de listare, fiind așteptată să atragă până la $30 miliarde. (Financial Times)

Bonus:

6. Startup-ul britanic din domeniul tehnologiei MelodyVR a preluat platforma de muzică online Napster pentru $70 milioane. (The Guardian)

7. Profiturile băncilor americane au scăzut cu 70% în al doilea trimestru al anului în comparație cu perioada similară din 2019, pe fondul pandemiei de coronavirus. (Reuters)

8. Euroins România Asigurare Reasigurare a plătit în primul semestru din acest an despăgubiri de 504,5 milioane lei, mai mari cu 25% faţă de primul semestru din 2019, în timp ce valoarea primelor brute scrise a crescut cu 7%, la 662,2 milioane lei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria națională brută a Statelor Unite a depășit, pentru prima oară, $31000 miliarde
Un lanț de magazine testează vânzările de produse fără ambalaje, Forever 21 caută fonduri și Cosmopolis se extinde – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău