Waymo își lansează public serviciul de ride-hailing fără șofer – Cronica de Tehnologie

1. Waymo își lansează public serviciul de ride-hailing fără șofer, acesta fiind disponibil în zonele suburbane ale orașului Phoenix, după mai bine de un an de teste cu un număr restrâns de persoane. Serviciul subsidiarei Alphabet va folosi în acest sens minivanul Chrysler Pacifica. (Bloomberg)

2. Square cumpără Bitcoin în valoare de $50 milioane (4.709 monede), aproximativ 1% din valoarea totală a activelor deținute de compania lui Jack Dorsey la sfârșitul celui de-al doilea trimestru. Square spune că monedele virtuale reprezintă un instrument potrivit pentru a servi scopurilor companiei. (CNBC)

3. Săptămâna viitoare, AMD ar putea anunța cumpărarea producătorului de chipset-uri rival Xilinx. Cele două companii s-ar afla în negocieri avansate, iar valoarea tranzacției ar urma să treacă de $30 miliarde. Xilinx are o valoare de piață de $26 miliarde. (WSJ)

4. Amazon a prezentat prima furgonetă electrică, produsă de startup-ul Rivian, pe care o va folosi pentru livrări. Rivian trebuie să livreze 10.000 de mașini până în 2022, iar Amazon speră ca până în 2023 să dețină deja o flotă de 100.000 de astfel de vehicule. (HotNews)

5. Microsoft anunță un set de principii pentru Windows Store, din care se remarcă oferirea libertății de a alege sistemul de plăți pentru microtranzacții. Este o trimitere nu foarte subtilă la Apple, cu toate că celălalt magazin Microsoft, Xbox Store, are multe în comun cu App Store. (Axios)

6. Instacart primește o finanțare de $200 milioane, ajungând să valoreze peste $17 miliarde. Banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea experienței clienților prin noi facilități și pentru dezvoltarea zonei enterprise respectiv a business-ului de reclame. (TechCrunch)

7. Samsung estimează că în Q3 va ajunge la un profit operațional de $10.6 miliarde, în creștere cu 58% YoY. Compania coreeană se așteaptă ca vânzările să atingă $57 miliarde, în creștere cu 6 procente. Un factor important pentru performanța Samsung îl reprezintă embargoul impus Huawei de Statele Unite. (Profit.ro)

8. Apple a cerut Telegram să închidă canalele folosite de protestatarii din Belarus pentru a identifica membrii din conducerea țării, spunând că acestea pot încuraja violența. Telegram nu ar vrea să le închidă, însă se teme că nu va avea de ales, dacă Apple va amenința cu eliminarea aplicației din App Store. (Decrypt)

9. Cea mai mare conferință de tehnologie din Europa va fi organizată în întregime online. Web Summit, care anul trecut a numărat peste 70.000 de participanți din 163 de țări, se va ține în luna decembrie. (CNN)

10. Google Assistant poate să realizeze funcții și să caute în cadrul aplicațiilor terțe. Pentru început, noile abilități sunt valabile doar pentru cele mai populare 30 de aplicații pentru Android, însă Google promite extinderea suportului. Se pot trimite mesaje pe Twitter și se poate deschide direct feed-ul canalelor urmărite pe YouTube, printre altele, cu ajutorul comenzilor vocale. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
3,8 miliarde de numere de telefon presupuse a fi ale utilizatorilor de Clubhouse au fost scoase la vânzare pe darknet – Cronica de Tehnologie
Uber investește $100 de milioane într-un joint venture de mobilitate creat împreună cu operatorul coreean SK Telecom – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău