WhatsApp lansează un serviciu de shopping în India – Cronica de Tehnologie

1. iPhone împlinește anul acesta 15 ani. În 2007, când prezenta primul model, Steve Jobs îl descria drept „un iPod cu ecran mare și comenzi tactile, un telefon mobil revoluționar și un dispozitiv de comunicare online inovator”. iPhone a ajutat Apple să atingă o evaluare de $3000 miliarde și este considerat de unii analiști cel mai profitabil produs din toate timpurile. (The Verge)

2. FTC dă în judecată brokerul de date Kochava, pe care-l acuză că a vândut date personale sensibile, colectate de la sute de milioane de dispozitive mobile. Printre altele, Kochava ar fi vândut datele de localizare ale celor care au vizitat clinicile de avort, care pot ajuta la identificarea persoanelor care vor să facă avort, dar și date care pot identifica și localiza persoanele care au frecventat lăcașuri de cult sau au stat în adăposturi pentru violență domestică. (FTC)

3. WhatsApp lansează un serviciu de shopping în India, prin care utilizatorii pot cumpăra produse și plăti pentru acestea fără a părăsi aplicația. Meta colaborează în acest caz cu Jio Platforms (în care a investit deja aproape $6 miliarde), produsele fiind vândute de JioMart. (Bloomberg)

4. Snapchat lansează Dual Camera, o funcție ce permite fotografierea sau filmarea simultană cu ambele camere (față și spate). Noua facilitate este disponibilă pe iOS pentru iPhone XS și modele mai noi. (Engadget)

5. Investitorii trebuie să fie precauți când vine vorba de investirea banilor în platformele DeFi, avertizează FBI. Acestea reprezintă una din principalele ținte ale hackerilor. În primele trei luni ale anului, hackerii au furat criptomonede în valoare de $1.3 miliarde, aproape 97% din aceștia fiind sustrași de la platformele DeFi. (Engadget)

6. Franța a atras €10 milioane la buget, după ce a depistat în imaginile aeriene piscine nedeclarate, cu ajutorul unui software care folosește inteligența artificială. Dezvoltat de Google și Capgemini, software-ul identifică piscinele în imagini și verifică dacă acestea apar în registrele oficiale. 20.356 de piscine au fost descoperite câtă vreme software-ul a fost testat în nouă regiuni, urmând că folosirea acestuia să fie extinsă la nivelul întregii țări. (The Guardian)

7. Reliance Jio anunță că va lansa o rețea 5G în octombrie și va investi în acest scop $25 de miliarde. Compania spune că, până la finele anului viitor, aceasta va fi disponibilă în toate orașele din India. (TechCrunch)

8. Microsoft își va modifica politicile de licențiere în Europa de la 1 octombrie, ca urmare a controalelor operate de Uniunea Europeană. Costurile folosirii Windows sau Office pe platforme cloud deținute de alte companii ar urma să scadă, fiind în prezent foarte mari, special pentru a determina clienții să folosească Azure. (Thurrott)

9. Numărul abonaților Apple Podcast a crescut cu 300% din iunie 2021, după lansarea subscripțiilor pentru acest serviciu în aprilie anul trecut. Dintre podcast-urile din Top 100, peste 25% oferă acum subscripții. (Profit.ro)

10. India nu va interzice companiilor chineze să vândă smartphone-uri mai ieftine de $150, anunță autoritățile după ce această posibilitate a fost vehiculată în presă. Producătorii locali, precum Micromax, Lava și Karbonn, au început să aibă probleme de când pe piață au intrat companiile chineze cu telefoane mai bune și mai ieftine. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronică de Tehnologie – Suportul pentru Windows 7 va înceta în Ianuarie anul viitor
Sam Altman revine la conducerea OpenAI – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău