WhatsApp le va permite utilizatorilor să folosească două conturi în paralel pe același telefon, dacă au două cartele – Cronica de Tehnologie

1. AMD a anunțat procesoarele Ryzen Threadripper 7000 pentru desktop și workstation, care vor fi disponibile din 21 noiembrie, la prețuri care vor începe de la $1500. Modelele din seria 7000 Pro au în dotare 96 de nuclee. (AnandTech)

2. Un sondaj realizat în rândul adulților americani arată că 78% dintre democrați și 68% dintre republicani sunt favorabili unui set mai amplu de reglementări care privesc modul în care companiile gestionează datele personale. Același sondaj arată că 76% dintre americani nu au încredere că firmele de social media nu le vor vinde datele fără acordul lor. (Pet Research Center)

3. India a demarat o campanie la nivel național care vizează înșelătoriile sub forma asistenței tehnice și frauda cu criptomonede. Cu suportul Microsoft și Amazon, Biroul Central de Investigații a percheziționat 76 de adrese, confiscând 32 de telefoane mobile, 48 de laptopuri și hard disk-uri plus 33 de SIM-uri. (Bleeping Computer)

4. Startup-urile de securitate cibernetică au primit în Q3 finanțări de aproape $1.9 miliarde, prin 153 de acorduri. Valoarea este mai mare cu 12% față de cea din trimestrul anterior, dar cu 30% mai mică decât cea din aceeași perioadă a anului trecut. (CrunchBase)

5. WhatsApp le va permite utilizatorilor să folosească două conturi în paralel pe același telefon, dacă au două cartele. Această facilitate va fi disponibilă, în curând, pe smartphone-urile cu Android. (News.ro)

6. OnePlus și-a prezentat primul smartphone pliabil, numit Open (€1800). Acesta este subțire și ușor (pentru un pliabil), pretinde că rezistă la un miliard de plieri (de cinci ori mai mult decât Google sau Samsung), dar nu are încărcare wireless, iar rezistența la apă este limitată. (Profit.ro)

7. Un hacker a publicat datele a patru milioane de utilizatori ai serviciilor companiei de testare genetică 23andMe. Hacker-ul susține că are în posesie informații despre unii dintre cei mai bogați oameni din Statele Unite și Europa de Vest. (TechCrunch)

8. Procurorul General al statului New York a chemat în judecată companiile crypto Gemini și Genesis. Acestea sunt acuzate că au fraudat investitorii cu peste $1 miliard. (Fortune)

9. Google a afișat reclame care trimit utilizatorii pe un fals site al managerului de parole KeePass. Site-ul pe care utilizatorii sunt trimiși dacă dau click pe reclama respectivă instalează un malware numit FakeBat. (ArsTechnica)

10. YouTube lucrează la un instrument bazat pe AI, care permite creatorilor să înregistreze sunetul cu vocea unor muzicieni celebrii. În același timp, compania negociază cu deținătorii drepturilor acordarea licențelor necesare. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple va reduce la jumătate comisionul pentru dezvoltatorii care au venituri mai mici de $1 milion/an – Cronica de Tehnologie
3,8 miliarde de oameni sunt conectați la internet – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău