WhatsApp testează o funcție de screen sharing, deja disponibilă unui mic număr de utilizatori ai aplicației de Android – Cronica de Tehnologie

1. 89% dintre millennials (27 – 42 de ani) folosesc inteligența artificială la serviciu, arată un sondaj la care au participat 3.000 de americani. Procentul este de 85% când sunt luate în calcul toate generațiile, iar 57% dintre aceștia spun că ar accepta o scădere de salariu pentru o săptămână de lucru cu patru zile devenită posibilă cu ajutorul AI-ului. (Checkr)

2. Dezvoltarea rachetei SLS, cu care NASA vrea să ducă astronauți pe Lună, este cu șase ani în întârziere și va costa cu $6 miliarde peste bugetul stabilit. S-au cheltuit $23.8 miliarde până acum și se estimează că, până în 2025, se va ajunge la $93 de miliarde cheltuite pentru dezvoltarea rachetei care folosește patru motoare RS-25. (Engadget)

3. Nvidia a anunțat o serie întreagă de produse care folosesc inteligența artificială, încercând să profite și mai mult de trendul care a ajutat la creșterea acțiunilor. Printre altele, compania va oferi o platformă pentru supercomputere numită DGX GH200, un nou design pentru robotică, facilități de gaming, servicii de publicitate și o nouă tehnologie de rețelistică care promite viteze mai mari de transfer pentru centrele de date. (Bloomberg)

4. Arm a prezentat o serie de noi procesoare pentru smartphone, în frunte cu flagship-ul Cortex-X4, care promite un spor de performanță de 15% față de generația anterioară. Compania are și o nouă soluție grafică, Immortalis-G720, care vrea să ofere o experiență de gaming similară celei de pe console. (Profit.ro)

5. Celule solare organice cu o eficiență record de 19,31% au fost create de către cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Hong Kong. Aceștia au inventat o nouă tehnică de reglare a morfologiei panourilor organice prin utilizarea 1,3,5-triclorbenzenului ca regulator de cristalizare, sporind astfel eficiența și stabilitatea. (TechXplore)

6. Asus anunță AFS Appliance, un serviciu pe bază de abonament prin care companiile pot închiria serverele necesare rulării aplicațiilor bazate pe AI generativ. Pentru o securitate sporită și aproximativ $6,000 pe lună, firmele interesate vor putea avea hardware-ul necesar soluțiilor AI în cadrul propriilor sedii. (Bloomberg)

7. Cercetătorii Facultății de Medicină din cadrul Universității din Pittsburgh au identificat un marker de sânge care poate face lumină în ceea ce privește dezvoltarea bolii Alzheimer. Numai cei care au o combinație de amiloid și markeri de sânge ai activării astrocitelor anormale pot ajunge să aibă un Alzheimer simptomatic. Descoperirea poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente care să oprească progresul bolii. (MedicalXpress)

8. WhatsApp testează o funcție de screen sharing, care este deja disponibilă unui mic număr de utilizatori ai aplicației de Android. Aceasta va avea un buton dedicat pe bara afișată în partea de jos a ecranului în timpul apelurilor video, însă, compania va accesa informațiile transmise astfel de utilizatori. (Profit.ro)

9. O aplicație de Android pentru înregistrarea ecranului a început să-și spioneze utilizatorii la un an după lansare, timp în care a funcționat normal. Noul comportament, care include interceptarea sunetului și a documentelor de pe telefon, a fost introdus printr-un update ce a trecut de măsurile de securitate folosite de Google. Gigantul american a eliminat aplicația din Play Store după ce a fost notificat de ESET. (TechCrunch)

10. Emiratele Arabe Unite vor lansa o misiune spațială pentru a explora centura principală de asteroizi a sistemului solar. „Emirates Mission to the Asteroid Belt” are în plan dezvoltarea unei nave spațiale în anii următori, urmată de o lansare în 2028. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
O echipă de cercetători coreeni a creat o tehnologie care transformă în mod stabil dioxidul de carbon în compuși lichizi folositori – Cronica de Tehnologie
Neuralink anunță că a primit autorizare pentru a începe testele pe oameni în SUA – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău